• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Aile hekimine gidenler katılım payı ödemeyecek

Aile hekimine gidenler katılım payı ödemeyecek
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden kat

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak.  

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği, Resmi Gazete de yayımlandı. Tebliğin işlem tekrarı için süre sınırlama listesi 1 Ocak 2009’da, diğer hükümleri ise 1 Ekim 2008’de yürürlüğe girecek. Tebliğe göre, Bayburt, Isparta, Gümüşhane ve Denizli’de 1 Kasım 2008’den itibaren ilk müracaatın aile hekimliğine yapılması zorunlu olacak.

Sevk almak yok

Acil haller dışında aile hekimliğinden sevk almaksızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına yapılan müracaatlara ilişkin giderler SGK tarafından karşılanmayacak. Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak. Katılım payı, ikinci basamak resmi sağlık kurumlarında 3 YTL, eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 YTL, üniversite hastanelerinde 6 YTL, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 YTL olarak uygulanacak. Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar ile tıbbi malzeme katılım payları kurumdan gelir ve aylık alanlar için yüzde 10, diğer kişiler için yüzde 20 oranında uygulanacak.

Tüp bebek

Tüp bebek tedavisi öncesi işlemlerin 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış kadınlara uygulanması durumunda bedelleri Kurumca karşılanacak.

Jenerik ayrımı yok

İlaçların kamu kurum iskontoları orijinal ve jenerik ayrımı yapılmaksızın baz iskonto yüzde 11 (orijinal ilaçlar için referansa bağlı mahsuplaşmalar saklı kalmak şartıyla) olarak uygulanacak.

İlaç sözleşmeli eczaneden

Acil haller dışında Kurum ile sözleşmesi olmayan eczanelerden temin edilen ilaçların bedelleri kurumca karşılanmayacak. Kurum sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilerin sözleşmesiz eczanelerden acil haller nedeniyle temin ettikleri ilaç bedelleri acil halin kurumca kabul edilmesi şartıyla karşılanacak. Bu ödemenin yapılabilmesi için reçeteye ilaçların fiyat kupürlerinin tamamı ilacın ismi de yer alacak şekilde yapıştırılacak. Eczane tarafından verilen ilaçları ve tutarını gösteren faturanın da ilaç fiyat kupürleri yapıştırılmış olan reçete ile birlikte ibrazı zorunlu olacak.

Hürriyet

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim