• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Aile hekimleri cumartesi nöbetine gitmedi!

Aile hekimleri cumartesi nöbetine gitmedi!
'Aile sağlığı merkezlerinde cumartesi günleri de bir aile hekimi ve hemşirenin nöbet tutması' genelgesi bir çok ilde protesto edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın, hastanelerin acil servislerindeki yoğunluğu azaltmak adına 'aile sağlığı merkezlerinde cumartesi günleri de bir aile hekimi ve hemşirenin nöbet tutması' genelgesine karşı çıkan aile hekimleri, bugün göreve gitmedi. Yeni uygulamanın aile hekimliğini bitirdiği belirtilerek, Türkiye genelinde yüzde 90'ın üzerinde bugün göreve gidilmediği ifade edildi.

AİLE HEKİMLERİ İSTANBUL'DA NÖBETE GİTMEDİ

Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı genelge ile cumartesi günleri nöbet tutması beklenen aile hekimlerinin bugün aile sağlığı merkezlerine gitmediği görüldü. İstanbul'un birçok yerinde merkezlerin kapısının kilitli olduğu ve hizmet vermediği gözlendi.

Birçok aile sağlığı merkezinin kapısının kilitli olduğu görüldü.

Onlardan biri Kasımpaşa Küçük Piyale Aile Sağlığı Merkezi'ydi. Merkezin kapısının gün boyu kapalı olduğu ve kepenklerinin kilitli olduğu gözlendi. Aile sağlığı merkezinin yanında iş yeri bulunan eczacı, "Bu sisteme ayak uydurmaları zor. Doktorlar zaten istemiyorlar. Çok fazla sıcak bakmıyorlar." dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden Orhan Egemen isimli vatandaş ise, "Biz de çocuğa iğne yaptıracağız. Bizim de işimizi görür cumartesi günü. Doktorlar bir şekilde kendilerine göre protesto yapıyorlar. Kimse bu durumu sorgulamıyor." diye konuştu.

BURSA'DA SAĞLIK MERKEZLERİ KAPALI KALDI

Genelgenin bugün (3 Ocak) itibariyle yürürlüğe girmesine rağmen görevi gitmediklerini belirten Bursalı aile hekimleri, bu uygulamanın kendileri için de büyük tehlikeler barındırdığını ifade ediyor.

Bursa Aile Hekimleri Genel Sekreteri Dr. Mehtap Aslan, "Bugünün, aile hekimliğinin bitirildiği bir gün olduğunu düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın son yaptığı nöbet genelgesi ile cumartesi günleri de aile hekimlerine nöbet uygulaması başlatıldı. Bugün aile hekimleri nöbete gitmiyor. Bu sendikalarımızın da odalarımız ve derneğimiz ile federasyonumuzun da desteği ile tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları bugün cumartesi görev yapmıyor, bugüne kadar olduğu gibi." dedi.

Türk Sağlık Sendikası Bursa Başkanı Mustafa Köse ise Türkiye'de son bir yıldır sağlıkta dönüşüm programının son halkasının, aile hekimliğinde çalışan doktorların aile sağlık merkezlerinde çalışması olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın bu çalışmalarıyla tabandan kopuk olup, çalışanlarının görüşlerini dikkate almadığını belirten Köse, bu durumda sağlık çalışanlarına büyük zarar verdiğini kaydetti.

GAZİANTEPLİ AİLE HEKİMLERİ'NDEN 'CUMARTESİ' AÇIKLAMASI

Gaziantep'te bulunan aile hekimleri bir basın açıklaması yaptı. Emek Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan aile hekimleri burada ellerinde dövizler taşıyarak, haklarının iyileştirilmesini istedi. Aile Hekimleri adına açıklama yapan Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Mehmet Çetin, aile hekimlerine dayatılan nöbet adı altındaki hukuksuz ve angarya altındaki çalışma şeklini konuşmak ve paylaşmak için burada olduklarını söyledi.

AİLE HEKİMLERİ "HAFTA SONU MESAİYE HAYIR" SLOGANI İLE MEYDANLARDA

Trabzon'da Alile Hekimleri "Hafta sonu mesaiye hayır" sloganıyla meydanlara çıktı. Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Trabzon Tabib Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, bir süreden beri Sağlık Bakanlığı ile aralarında angarya görevler ve nöbet konusunda devam eden fikir ayrılıklarının bulunduğunu ifade ederek bakanlığın 44 bin aile hekimin yok saydığını iddia etti.

Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar da yaptığı açıklamada Aile Hekimleri'nin mağdur edildiğini belirterek her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

Ajanslar

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim