• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Aile hekimleri ne istiyor?

Aile hekimleri ne istiyor?
Hekimlerin talepleri ise şöyle; "Ceza puanın tamamen kalkması. ASM ve TSM'lerde alınan 3 liralık muayene ücretinin kaldırılması, Güvence içeren, tek taraflı olmayan, emekliliğe yansıyan insani bir ücret. Hafta en fazla 40 saat çalışma. Cumartesi ve ek çal

ÇİĞDEM YILMAZ

Aile sağlık Merkezleri (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) çalışanlarının başlattığı 3 günlük iş bırakma eylemi dün itibariyle sona erdi. Grev nedeniyle bazı ASM'ler kapalıyken dün bazı ASM'lerde ise sağlık hizmeti verildi.

Esenler'deki Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki ASM kapalıyken, Menderes Mahallesi'ndeki açıktı. Hasta bakan doktorlardan biri, "Biz zaten Cumartesi günleri çalışmıyoruz" yanıtıyla eylemi desteklemediğini belirtti. Bir diğer doktor da, "Eşim evde temizlik yapıyor, gelip çalışmak benim için daha iyi" yanıtını verdi. Başka mahalleden gelen kadın hastayı geri çeviren bir diğer doktor ise, "Hizmet vermeleri gerekiyor, şikayet edin" dedi.

Eyleme katılan hekimlerden Beyoğlu 10 No'lu ASM'de görevli Dr. Hakkan Hekimoğlu; sürecin 2014 yılında Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu'nun "Aile hekimlerine acillerde nöbet tutturacağım" demesiyle başladığını anlattı.

Kışkırtılmış hizmet

Daha sonra Cumartesi günü de çalışma şartının kendilerine dayatılmak istendiğini söyleyen Hekimoğlu, "Sağlık Bakanı, ASM'leri yeterli personel olduğu takdirde 7-24 çalıştıracağını söylüyor.

Bakanın amacı koruyucu sağlık hizmeti vermekten çok poliklinik hizmeti vermektir. Bu da insanların sürekli doktora git ilaç al buna da 'Kışkırtılmış sağlık hizmeti' diyoruz. Şu anda insanların evlerinde torba torba ilaç var. Bazen bize getiriyorlar, çoğunun tarihi geçmiş, çoğu ise açılmamış. Bu tamamen tüketime yönelik bir politikadır. Sağlıkta ticaret olmaz diyoruz" dedi.

Geçen ay yönetmeliğin değiştirildiğini ve Cumartesi bir nöbete gitmemenin cezası puanı 5 iken bunun 20'ye çıkarıldığını anlatan Hekimoğlu, "Bu doktorlara sopa gösterme gibi oldu" diye konuştu.

ASM hekimi Hatıra Topaklı da, "Eğitim, aşılama, kronik hastalıkların takibi, kanserin aşamaları ve süreçleri hakkında bilgilendirme yapıp bunların takibini izlememiz gerekirken, bizler polikliniğe kapanıp sürekli muayene edip hastalara ilaç yazıyoruz" dedi.

Talepler neler?

Hekimlerin talepleri ise şöyle; "Ceza puanın tamamen kalkması. ASM ve TSM'lerde alınan 3 liralık muayene ücretinin kaldırılması, Güvence içeren, tek taraflı olmayan, emekliliğe yansıyan insani bir ücret. Hafta en fazla 40 saat çalışma. Cumartesi ve ek çalışma saatlerinden ortadan kaldırılması."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3156 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim