• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Aile hekimleri tepkili: "Artık yeter!"

Aile hekimleri tepkili: "Artık yeter!"
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Denizli'de Aile Hekimi Dr. Soner Er'in belediye başkanı tarafından darp edilmesine tepki gösterdi.

BASIN AÇIKLAMASI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyon’u uyarıyor.

HEKİME UZANAN ELLER KIRILMALI!

Ve bu da oldu, bir kamu yöneticisi kanunsuz hukuksuz isteğini yerine getirmeyen Aile hekimini darp etti.
Artık yeter…
Hastaların kişisel bilgilerini paylaşmak zorunda değiliz, her zaman halkın ve hastaların yanındayız, kişisel bilgilerini de izinleri olmadan paylaşmayacağız.
Sağlık çalışanlarına şiddetin son kurbanı Denizli Çivril’e bağlı Kıralan beldesinde özveri ile görev yapan Aile Hekimi Dr. Soner Er oldu. Değerli kardeşimize saldıran belde belediye başkanı sıfatı taşıyan zatı kınıyor ve ahlak ve edebe davet ediyoruz.
Uzun süredir hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik sözel olarak süregelen şiddet artık olanca arsızlığıyla fiziksel şiddete dönüşmüştür. Sağlık çalışanlarının itibarını sarsan, halkın gözünde saygınlığını kaybetmesine neden olan açıklamaları yapan yöneticileri ve sorumluları, medyada açıkça şiddeti özendiren haberleri, dizilerde hekime silah çektiren zihniyeti kınıyor ve vicdanlarındaki sızıyı hissetmelerini istiyoruz. Bütün bu şiddetin sorumlusu SİZ olabilir misiniz?
Nedir Denizli’de yaşanan şiddetin altında yatan…
-Temel olarak hekimlik mesleğine ve görev sorumluluklarına gösterilmeyen saygı!
-Hukuksuz olarak istenen, verilmesi kanunen yasaklanan bilgiler!
-Aleni olarak sağlık çalışanına düşmanlık...
Hasta hekim ilişkisinde, hekimlerin hastaların kişisel bilgilerinin mahremiyeti ve saklanması ile ilgili yüklenmiş olduğu sorumluluklar kanun ve genelgelerle belirlenmiş durumdadır. Hastaların yazılı izni olmadan hekimler hiçbir bilgisini paylaşamazlar. Lakin kimi kamu kurum kuruluşları yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak hastaların kişisel bilgilerini aile hekimlerinden istemektedirler. Bu kurumlar kimi zaman İcra daireleri, Milli Eğitim müdürlükleri, Halk Sağlığı müdürlükleri, Toplum Sağlığı merkezleri ve son şiddet olayında olduğu gibi Belediyeler olmaktadır. Yasa ve yönetmeliklere, hasta haklarına saygı duyan aile hekimleri bu yasal olmayan istekleri geri çevirmektedirler. Her zaman halkın sağlığı koruyan ve halkın yanında yer alan aile hekimleri, bu sorumlulukla hareket ettikleri için her tür tehdide, şiddete maruz kalmalı ve isteklerinin yerine getirilmesini zorbalıkla isteyen başka bir kamu görevlisi tarafından darp mı edilmelidir. Bu duruma dur diyecek bir yetkili yok mudur?
Biz Aile hekimleri her zaman hastaların yanında olacağız ve onların kişisel bilgilerini paylaşmamaya devam edeceğiz. Hiçbir kurum ve kuruluş ve yöneticisi yasal olmayan istekler le hekimi tehdit edemez, şiddet uygulayamaz. Denizli’de değerli kardeşimize uygulanan şiddet ve darp için adli mercileri göreve davet ediyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz.

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bu haber toplam 4966 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim