• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Aile hekimlerinden hayal kırıklığı oluşturan yönetmeliklere siyah önlüklü tepki

Aile hekimlerinden hayal kırıklığı oluşturan yönetmeliklere siyah önlüklü tepki
Samsun Aile Hekimleri Derneği (SAHED) üyesi 320 doktor, aile hekimliği uygulamasıyla ortaya çıkan sorunların çözülmediği gerekçesiyle siyah önlüklü eylem yaptı.

Eylemciler, Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yeni yönetmeliklerin getirdiği problemlerin kendilerini karamsarlığa sevk ettiğini dile getirdi. Hekimler, seslerini duyurana kadar siyah önlüklerle muayene yapacaklarını kaydetti.

Samsun Türk-İş Aile Sağlığı Mer-kezi'nde bir araya gelen SAHED Yönetim Kurulu üyeleri, uygulamanın 4. yıl dönümü sebebiyle basın toplantısı düzenledi. SAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şevki Gülay, hevesle başladıkları aile hekimliği uygulamasının zaman içinde kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. 4 yıllık süre içinde vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve uygulamaya adapte olabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini dile getiren Dr. Gülay, uygulamanın gelişmesi, yaşanan sorunların çözümü ve ulaşılmak istenen hedefler doğrultusunda daha iyi gelişme beklerken, yayınlanan yeni yönetmeliklerle hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Yönetmeliklerin öngördükleri gerçeklerle ve hedeflerle örtüşmediğini ifade eden SAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şevki Gülay, "Saha şartlarını en yakından yaşadığımız, vatandaşlarımızın sağlık durumunu, beklentilerini iyi bildiğimiz, sağlık hizmetinin ekip anlayışı ile yürütüleceğine inandığımız, aile hekimliğini benimseyip sahiplendiğimiz halde bize bakışın olumsuz olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Hekim olarak bizler, vatandaşlarımızın ve idarecilerimizin beklentileri, yasal düzenlemelerle getirilen ağır iş yükü, hukuki sorumluluklar, fiziki şartlar, mali yükümlülükler arasında ezilir konumdayız. Zamanımız ve kapasitemiz bütün bu sorumlulukları layıkı ile yerine getirmeye yeterli değil. İçinde bulunduğumuz şartlar bunu imkânsız kılıyor. Uygulanabilir ve verimli bir sistem istiyoruz." dedi.

1 Mart tarihini bayram havası içinde kutlamak yerine moral bozukluğu ve karamsarlığın ifadesi olarak siyah önlükle karşılamak istediklerini bildiren Dr. Gülay, "Bu önlükler duygularımızın ifadesidir. Aile hekimlerinin, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının yaşadığı olumsuzluklara kamuoyunun dikkatini çekmek içindir. Henüz erken safhada iken doğru adımların bir an önce atılması ve özlenen birinci basamak sağlık sisteminin oluşturulabilmesi içindir. Umarız siyahlara rağmen iyi niyetimiz, hekimin inanmadığı, kabullenmediği, memnun olmadığı, uygulayamadığı bir sağlık sisteminden hiç kimsenin memnun kalmayacağı ve verim alınamayacağı anlaşılır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3269 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim