• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Aile hekimlerine ayda en az 8 saat nöbet

Aile hekimlerine ayda en az 8 saat nöbet
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Aile hekimlerimizin nöbetsiz bir mesleği arzu veya talep ediyor olmalarını kabullenmem mümkün değil. Çünkü mesleğin en iyi eğitim araçlarından birisi de nöbetlerdir"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimlerinin nöbetsiz bir mesleği arzu veya talep ediyor olmalarını kabullenemeyeceğini, mesleğin en iyi eğitim araçlarından birisinin de nöbetler olduğunu belirterek, "Ayda en az 8 saatlik bir nöbeti Meclis de uygun görürse yasalaştırmayı istiyoruz" dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Projesiyle ülkenin sağlık tarihine geçecek 10 yıllık dönem geçirildiğini belirten Müezzinoğlu, büyük bir başarıya imza atıldığını vurguladı.

Bu yıl da bu performansı aksatmadan geliştirmek ve sürdürmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Müezzinoğlu, aksama, sendeleme olmadan başarının devamını sağladıklarını söyledi.

Şehir hastaneleri ve sağlık turizmiyle ilgili yeni projeksiyonlar oluşturulduğunu, aile hekimliğiyle ilgili yeniliklerin altyapısının hazırlandığını anlatan Müezzinoğlu, "Gelecek, ikinci 5 yıllık dilim için önemli bir mutfak, masa başı çalışmasını yaptık. Ayrıca bu sürecin aksamadan sürdürülebilir ve geliştirilebilir olması kısmını da başardık" dedi.

Avrupa kaynaklı kızamık vakalarında bu yıl 2-3aylık bir artış yaşandığını ama durumun kontrol altına alındığını kaydeden Müezzinoğlu, Suriye'deki çocuk felci vakaları ile ilişkili olarak da sınırda aşılama kampanyası başlatıldığını anımsattı. Müezzinoğlu, "Bölgemizdeki kontrolsüz alan, sağlıkla ilgili bizi yoruyor ve riskli bir süreç tehdidinde bulunuyor" diye konuştu.

Aile hekimlerine nöbet

Gelecek yıl aile hekimliğiyle ilgili yenilikleri gündeme getireceklerini bildiren Müezzinoğlu, vatandaşın gözünde aile hekimlerini sağlık dostu ve danışmanı, yol gösterici konumuna taşımayı düşündüklerini belirtti.

Aile hekimleri için getirilmesi planlanan nöbet uygulamasını da değerlendiren Müezzinoğlu, buna yönelik eleştirilerin gündeme getirildiğini anımsattı. Müezzinoğlu şöyle konuştu;

"Aile hekimlerimizin nöbetsiz bir mesleği arzu veya talep ediyor olmalarını kabullenmem mümkün değil. Çünkü mesleğin en iyi eğitim araçlarından birisi de nöbetlerdir. Kitapta okuduklarımızı, uygulama alanlarımızı yok farz ederek gidersek kitabi bilgi mensubu oluruz. Halbuki biz hekimler uygulayıcılarız. Aile hekimi demek yaşlıya, çocuğa, hamileye, gence bakmak demektir. Bir hamilenin eklemsi riski nedir, bir çocuğun ateşi yükseldiğinde hangi müdahaleler yapılıyor, bugün bu yapılıyor da 5 yıl sonra ne yapılacak bunu hastanelerden, acillerden koparak başarabilmemiz mümkün değil. O nedenle ayda en az 8 saatlik bir nöbeti Meclis de uygun görürse yasalaştırmayı istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3937 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim