• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 24 °C

Aile hekimlerine, Cumartesi 09.00 ila 17.00 arası nöbet

Aile hekimlerine, Cumartesi 09.00 ila 17.00 arası nöbet
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Aile hekimlerimizin ailelerle muhataplık sürelerini, aile hekimi sayımız çerçevesinde genişletmeyi, cumartesi günleri de 09.00 ila 17.00 arası gibi nöbet planlıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Aile hekimlerimizin ailelerle muhataplık sürelerini, aile hekimi sayımız çerçevesinde genişletmeyi planlıyoruz" dedi.

Edirne'de ziyaretlerde bulunan Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, aile hekimliğiyle ilgili soru üzerine, bu konuda bir düzenleme hazırlığında olduklarını bildirdi.

 

Aile hekimlerinin mesai saatlerini yeniden ele alacaklarını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Aile hekimlerimizin ailelerle muhataplık sürelerini, aile hekimi sayımız çerçevesinde genişletmeyi planlıyoruz. Onların çalışma saatlerinde esnek mesai var. Esnek mesaide, sabah 08.00, akşam 20.00 gibi vatandaşların karşısında 12 saat hizmet verebilecek noktaya taşımayı planlıyoruz. Hasta, '17.00'den sonra iğne yaptıramıyorum, tansiyon ölçtüremiyorum, belli bir saatten sonra doktor bulamıyorum' diyor. 22 bin aile hekimimizin bu anlamda aile sağlığı merkezlerimizde vatandaşımızla daha geniş zamanlı muhataplığını planlıyoruz. Cumartesi günleri de 09.00 ila 17.00 arası gibi nöbet planlıyoruz. Örneğin 4 aile hekiminin görev yaptığı merkezimizde bir cumartesi biri, bir cumartesi bir başkası, 4 aile hekimi ayda 8 saat nöbet tutuyor olmalarını bir meslek olarak yük görüyorlarsa, öyle bir hekimlik mesleği dünyada da yok, bizde de olmasını doğru bulmuyorum."

- Papa'nın Türkiye'ye övgüsü

Müezzinoğlu'na, Papa Franciscus'un, ülkelerinden kaçan Suriyeliler ve Yezidilere Türkiye'nin kucak açmasını övgüye değer bulması konusundaki görüşü de soruldu.

Onların, Suriye'deki savaş ve Irak'taki karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen misafirler olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün için 1,8 milyon misafire bir taraftan iskan, istihdam, barınma, bir taraftan sağlık hizmeti veriyoruz. Bugün için Suriye'den gelen misafirlerimizden 40 bini Türkiye'de doğum yaptı. Bu anlamda fedakar, insana değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Avrupa'da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 bin avro. Bizim yardımlarımız ise 500 milyon doları sağlıkta olmak üzere 4 milyar doları geçti. Bizim medeniyet, anlayışımızın gereğidir. Papa da bu medeniyetin güzelliğini gördüyse ne mutlu bize."

Mehmet Müezzinoğlu, bazı hastaların bilgilerinin, kimi şirketlere verildiği iddiasının asılsız olduğunu vurguladı. Dedikodularla iş yapmadıklarını bildiren Müezzinoğlu, "Hiçbir hastanın sağlık bilgisini ben dahil kimse izinsiz alamaz. Kişi kendisi izin vermeden, rızası olmadan bir başkası kullanamaz. Bu anlamda elinizde bilgi, belge varsa gereğini birlikte yapalım" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim