• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Aile hekimlerini rapor hekimi yapmak istiyorlar

Aile hekimlerini rapor hekimi yapmak istiyorlar
"Aile hekimleri 1. basamak sağlık hizmetini vermekle yükümlüdürler ve asli görevleri budur"

ESKİŞEHİR  - Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın; özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinde çalışmak için işe gireceklerin aile hekimlerinden işe giriş rapor almalarını hakkında yönetmenlik yayınlanmasını eleştirdi. 

ASM'LERDEKİ İŞ YOĞUNLUĞU EN ÖNEMLİ MESELEDİR

Aile Sağlığı Merkezleri (ASM)’nde görev yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanın iş yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Kararman, “Aile hekimlerinin artan iş yüküne paralel olarak almış oldukları ücretler enflasyon karşısında erimektedir. ASM’deki iş yoğunluğu çözülmesi gereken en önemli meselelerden biri olarak ortada dururken, aile hekimlerinden rapor, nöbet, sağlıkla ilgili her hizmetin talep edilmesi gibi absürt ve kabul edilemez talepler ortaya çıkmaktadır” dedi.

BU LÜKSE SAHİP DEĞİLLER

Türk Sağlık- Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, şunları söyledi:

“Her kurum bir yönetmelik değişikliği yaparak, kendisinden bağımsız bir konu hakkında diğer kurumda çalışan kişilere iş yükleme hakkına sahip olmadığı gibi, işe girecek kişilerin hastanelerden ve ortak sağlık güvenlik birimlerinden aldıkları sağlık raporlarını kabul etmemezlik lüksüne sahip değildir. Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Resmî Gazete yayınlanan yönetmelikle özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinde çalışmak için işe gireceklerin aile hekimlerinden rapor almalarını istemiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapması gereken öncelikli işleri varken bu işlerini yapmayarak üstüne vazife olmayan iş ile ilgili yönetmelik yayınlaması pek yakışık almamıştır.”

HAYRETE DÜŞMEMEK İMKANSIZ

Mevzuatla alakası olmayan ve aile hekimleri ile işe girecek insanları adeta karşı karşıya getiren bu durum karşısında hayrete düşmemenin imkansız olduğunu belirten Başkan Kararman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herhangi bir yerde işe gireceklerin alacakları raporun aile hekimlerinden alınması gerektiğine dair bir hukuki düzenleme yoktur. Hiçbir kurumda kafasına göre şuradan rapor getireceksiniz deme hakkına sahip değildir. Bunlardan vazgeçilmelidir. Aile hekimleri 1. basamak sağlık hizmetini vermekle yükümlüdürler ve asli görevleri budur. Onların rapor hekimi hüviyetine büründürmek isteyenler bu sevdalarından vazgeçmelidirler. Bu duruma da derhal son verilmez ise hukuku girişimleri en kısa sürede başlatacağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim