• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Aile hekimliği ankara yerleştirmeleri

Aile hekimliği ankara yerleştirmeleri
Ankara Tabip Odası'ndan Aile Hekimliği Yerleştirmesindeki Hekimlere Mektup

Değerli meslektaşımız

Hepimiz birçok nedenden dolayı buradayız:
Kimimiz: “Aile Hekimi olmayı ne zamandır bekliyordum, hem statü kazanacağım, hem maaşım iyileşecek, ben hastamı hastam beni bilecek, daha iyi koşullarda çalışacağım” diyerek; Kimimiz:“Ne yapacağımı bilmiyorum, aslında sağlık ocağında çalışıyor olmaktan memnundum ama sistem beni buna zorluyor, başka bir şansım yok” diyerek;Kimimiz: “Aile Hekimi olmazsam reçete yazma hakkı elimden alınabilir,geçici görevlerden başımı kaldıramam, bunca yıldan, bu yaştan sonra bunu kaldıramam” diyerek;

Kimimiz: “Tam Gün, Kamu Hastane Birliği derken bana başka seçenek bırakmadılar, ne olur ne olmaz” diyerek; Kimimiz: “Kurum Hekimliklerinin ne olacağı belli değil, İşyeri Hekimliği alanı da karmakarışık, her şey aleyhimize gelişiyor, başka ne yapabilirim ki” diyerek; Kimimiz; “Ne sakıncası var ki, biraz deneyeyim, beğenmezsem geri dönerim” diyerek; …bugün burada Aile Hekimliği yerleştirmelerine katılmaya geldik.

Belki puanımız yüksek olduğu için istediğimiz pozisyona yerleşebileceğiz.
Puanımız ancak yetiyorsa “neresi olursa olsun yeter ki yerleşebileyim” diyerek hiç tanımadığımız, evimizden çok uzak, belki de taşınmak zorunda kalarak bir pozisyon tercih edeceğiz.
 
Belki de çok istediğimiz halde puanımız yetmediği için açıkta kalacağız. İstemeye istemeye Toplum Sağlığı Merkezlerinde ya da başka bir yerde çalışacağız.
Belki de puanımız yettiği halde bir yerlere yerleşmeden “pas diyerek/feragat ederek” eski işimize pozisyonumuza geri döneceğiz.
 
Buraya hangi duygularla gelmiş olursak olalım, ya da kararımız ne olursa olsun bundan sonra neler olacağıyla ilgili kafamızda birçok soru işareti olduğu kesin. Pek çoğumuz yakın dönem önümüzü göremediğimiz için kaygı ve korku içinde. Bu belirsizlik hepimizi mutsuz ediyor. Biz doğru olanın kamu finansmanına ve ekip hizmetine dayalı birinci basamak sistemi, yani Sağlık Ocaklarımız olduğunu hep vurguladık, yine vurguluyor  ve siyasal iktidarı uyarıyoruz: Parçalanmış ve ticari birinci basamağın sağlık alanındaki bedeli ağır olacaktır. Pratisyen hekimler kısa ve uzun dönemde ciddi hak kayıplarına uğrayacaktır. Buradan hareketle iktidarı aile hekimliği özelleştirme projesinden vazgeçmeye çağırıyoruz.
 
Ankara Tabip Odası olarak, bu belirsizlik ve güvensizlik ortamında yaşayacağınız her sıkıntının, problemin hak kaybının arkasında olacağız. Hukuki destek sunmak üzere konuyla özel olarak ilgilenen bir avukatımız olacak. Sürecin yakından takipçisi olabilmek amacıyla bize sürekli, her durumda, her ortamda, her koşulda ulaşabileceğiniz bir “ATO-Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Komitesi” kurduk. Bu vesileyle Ankara Tabip Odası’nın hekimlerin örgütlü gücünün adı olduğunu ve meslek odamızın her zaman yanınızda olduğunu hatırlatır çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 
Ankara Tabip Odası
Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Komitesi
Bu haber toplam 5526 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim