• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Aile Hekimliği Eğitimleri 1 Aralık'ta başlıyor

Aile Hekimliği Eğitimleri 1 Aralık'ta başlıyor
Aile hekimliği sözleşmesi imzalamış, aile hekimliği birinci aşama uyum eğitimini tamamlamış tabiplerin dahil olacağı uzaktan eğitim programı 01/12/2012 tarihinde başlayacak.

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

 

Sayı: B.10.1.HSK.0.08.00.00 / 1154                  27.11.2012

Konu: Aile Hekimliği Eğitimleri

 

VALİLİĞİNE

(Halk Sağlığı Müdürlüğü)

 

 

Aile hekimliği uygulamasında Birinci Aşama Uyum Eğitimini tamamlamış hekimlerin aile hekimliği uygulamasına devam edebilmeleri için 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 17 nci maddesi gereği İkinci Aşama Eğitimlerini almaları zorunludur.

 

Bu amaçla, İkinci Aşama Eğitimleri yerine geçecek olan sürekli mesleki gelişim eğitimi çerçevesinde aile hekimlerinin eğitim programları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından uzaktan eğitim şeklinde verilecektir. Bu kapsamda aile hekimliği sözleşmesi imzalamış, aile hekimliği birinci aşama uyum eğitimini tamamlamış tabiplerin dahil olacağı uzaktan eğitim programı 01/12/2012 tarihinde başlayacaktır. Eğitim programı, derslerin başlamasından itibaren 12 ay sürecektir. Eğitim tamamlanması sonrasında bitirme sınavı yapılacaktır. Bu eğitim programı ikinci aşama eğitimleri ve hizmet içi eğitimleri bünyesinde barındırmakta olup aile hekimleri (aile hekimi uzmanları hariç) için zorunludur. Ancak aile hekimliği uygulamasına ilişkin hizmet içi eğitimleri kapsayan derslerin takibi aile hekimliği uzmanları için sınavsız olarak zorunlu tutulacağından, bu hekimlerimiz de sisteme kayıt yaptıracaklardır. Aile hekimliği uzmanları, mecburi tutulacak derslerin dışındaki dersleri ise devam ve sınav zorunluluğu olmadan takip edebileceklerdir.

 

Eğitimlere aşağıdaki aşamalar takip edilerek kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir:

 

1-) Katılımcıların uzaktan eğitim programına kabul edilebilmeleri için Birinci Aşama Uyum Eğitimlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir (aile hekimliği uzmanları hariç).

 

2-) Aile hekimlerinin saglik.gov.tr uzantılı e-posta adreslerine gönderilecek linki tıklayarak kayıtlarını ve ilgili formları tamamlamaları gerekmektedir. Her bir aday sadece kendi e-posta adresine gelen linki tıklayarak kayıt yaptırabilecektir.

 

3-) Kayıt esnasında kullanıcılardan, TC kimlik numarası, birinci aşama uyum eğitimi sertifika numarası ve cep telefonu numarası bilgileri istenecektir. Aile hekimliği uzmanlarından ise TC kimlik numarası ve cep telefonu numarası istenecektir.

 

4-) Kullanıcılar, bu işlemlerin ardından uzaktan eğitim modülü ile destek ve iletişim portalına giriş için gerekli olan kullanıcı adı ve şifrelerini alabileceklerdir

 

5-) Sisteme kayıt yaptıran kullanıcılar biri "Anket Formu" diğeri de "Eğitim Öncesi Durum Belirleme Formu" olmak üzere iki form dolduracaklardır.

 

Uzaktan eğitimler, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi uzaktan eğitim merkezi tarafından verilecek olup ahuzem.ybu.edu.tr ve ailehekimligi.org adresinden ilgili duyuruların takip edilmesi katılımcıların yükümlülüğündedir. Kayıt işlemleri için e-posta adresleri ve diğer iletişim araçları kullanılacak olup aile hekimlerinin bu bilgilerinin doğru olduğunu ve parolalarının kendilerine ulaşıp ulaşmadığını Kurumumuz ve belirtilen web adresinden teyit etmeleri gerekmektedir. Aile hekimleri kendilerine verilecek şifre ve parola ile sisteme girerek kayıtlarını bir an önce tamamlayacaklardır. Ayrıca söz konusu eğitimlere katılım, devamlılık ve başarı durumlarının aile hekimliği uygulaması ödemelerinde değerlendirilmesi söz konusu olduğundan gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. İlinizdeki aile hekimlerine ivedi olarak tebliğ edilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

 

 

 

Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY

Kurum Başkanı

 

 

DAĞITIM:

Gereği:

81 İl Valiliğine

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7592 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim