• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Aile Hekimliği geçiş ve ayrılışlarla ilgili genelge

Aile Hekimliği geçiş ve ayrılışlarla ilgili genelge
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Aile Hekimliği geçiş ve ayrılışlarla ilgili genelge yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Aile Hekimliği geçiş ve ayrılışlarla ilgili genelge yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

 

Sayı: B101HSK0710000   09.07.2012

Konu: Aile hekimliği

 

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı yeniden yapılandırılmıştır.

 

Aile hekimliği uygulamasına geçiş ve aile hekimliği uygulamasından ayrılma işlemleri ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunun 3 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında "Sağlık Bakanlığı; Bakanlık veya diğer kamu kurum veya kuruluşları personeli olan uzman tabip, tabip ve aile sağlığı elemanı olarak çalıştırılacak sağlık personelini, kendilerinin talebi ve kurumlarının veya Bakanlığın muvafakatı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın, sözleşmeli olarak çalıştırmaya veya bu nitelikteki Bakanlık personelini aile hekimliği uygulamaları için görevlendirmeye veya aile hekimliği uzmanlık eğitimi veren kurumlarla sözleşme yapmaya yetkilidir." ve 3 üncü fıkrasında "Sözleşmeli olarak çalışan aile hekimi ve aile sağlığı elemanları kurumlarında aylıksız veya ücretsiz izinli sayılırlar ve bunların kadroları ile ilişkileri devam eder. Bu personelin, sözleşmeli statüde geçen süreleri kazanılmış hak derece ve kademelerinde veya kıdemlerinde değerlendirilerek her yıl işlem yapılır ve bunlar talepleri halinde eski görevlerine atanırlar. Sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken aile hekimi ve aile sağlığı elemanı statüsüne geçenlerden önceki sözleşmeli personel statüsüne dönmek isteyenler, eski kurumlarındaki boş pozisyonlara öncelikle atanırlar ve bu madde kapsamındaki çalışmaları hizmet sürelerinde dikkate alınır." hükmü bulunmaktadır.

 

Bu kapsamda;

 

1. Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında görev yapan personelin, aile hekimliği yerleştirme işlemi ve yerleştirme işlemi neticesinde boş pozisyona yerleşmesi durumunda, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümün 28/03/2011 tarih ve 11017 sayılı aile hekimliğinde muvafakat işlemleri konulu yazı çerçevesinde işlem tesis edilecek ve bu yazı çerçevesinde kurumlarından muvafakat almış sayılacağından kendilerinden ayrıca bir izin yazısı talep edilmeyecektir.

 

2. Yerleştirme işlemi sonucunda sözleşme imzalanacak personelin ilgili kuruma bildirilmesi ve personelin kadrosunun görev yaptığı kurumda kalması kaydıyla görev yaptığı kurum tarafından ücretsiz izne ayrılması sonucu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sözleşme imzalatılarak aile hekimliği biriminde görevine başlatılacaktır.

 

3. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu dışındaki, Bakanlığımız ve bağlı kuruluş personelinden aile hekimliği uygulaması kapsamında "aile sağlığı merkezlerine" (ASM) atanan ve daha sonra ücretsiz izine ayrılanlar, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 19 Mart 2012 itibariyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı kadrolarında görünmektedirler. Bu durumda olanlardan sözleşmelerinin herhangi bir nedenle fesih edilmesi durumunda, yukarıda belirtilen hüküm çerçevesinde, kurumlar arası kuraya ve döneme bağlı kalmaksızın eski görev yerlerine atamalarının yapılması için, aile hekimliği uygulamasına geçmeden önce görev yaptığı sağlık biriminin devredildiği Bakanlık veya bağlı kuruluşa bildirilerek, ilgili kurumun imzaya yetkili makamınca da eski görev yerine ataması yapılacaktır.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Prof. Dr. Nihat TOSUN

Bakan a.

Müsteşar

 

Dağıtım:

Gereği

A planı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10291 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim