• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Aile hekimliği hastanelerdeki yığılmaları önleyecek!

Aile hekimliği hastanelerdeki yığılmaları önleyecek!
İl Sağlık Müdürü: "Sözün kısası aile hekimliği çok yararlı olacaktır" Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy, kentin geçmiş dönemlerde yoğun göçe maruz kaldığını belirterek,..

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy, kentin geçmiş dönemlerde yoğun göçe maruz kaldığını belirterek, Aile Hekimliği uygulamasının göç sonucu hastanelerde oluşan yığılmaları azaltacağını söyledi.

Gaziantep'in 13 Aralık'ta Aile Hekimliğine geçeceğini ifade eden Aksoy, uygulamada 455 doktorun görev yapacağını kaydetti.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin Sağlık Ocaklarında ve oradaki Doktorlar tarafından yürütüldüğünü dile getiren Aksoy, Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir anlayış ve sağlık hizmetinin gündeme getirildiğini bildirdi. Aile Hekimliği'nin birçok yerde farklı şekilde uygulandığına dikkat çeken Aksoy, "Sağlık Ocaklarımız sağlık hizmetini vermeye devam edecek. Buradaki doktorlarımız yaklaşık 2 bin 500- 3 bin kişiye hizmet verecekler" diye konuştu.

Gaziantep'in geçmiş dönemlerde kontrolsüz göçe maruz kaldığına dikkat çeken Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, "Bu durum hem Sağlık hem de Belediye alt yapı çalışmaları açısından yetersiz gibi gözükebilir. Sağlık alanında daha şanslıyız. Yeni yapılan yerleşim yerlerine Sağlık Ocağı kurmak daha kolay oluyor. Yoğun göçten dolayı da hastanelerimizde yığılmalar oldu. Bu da yeni çalışmaların mecburiyetini gündeme getirdi. Aile Hekimliği de bunun için bulunmaz bir fırsat oldu" şeklinde konuştu.
Aile Hekimliği uygulamasının Sağlık Ocaklarında uygulanacağını ifade eden Aksoy sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Aile hekimliği uygulaması Sağlık Ocaklarında yapılacak. Bu konuda vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. Aile hekimliği uygulaması için çalışmalarımız bitmek üzere. Bu uygulama faaliyete geçtikten sonra vatandaşlarımızın sağlık konusunda rahat bir nefes alacağını düşünüyorum. Gaziantep metropol bir şehir olması nedeniyle kontrolsüz bir göç aldığı için her konuda olduğu gibi sağlıkta da bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Hastane ve sağlık ocaklarında yığılmalar oluyor. İşte Aile hekimliği bu konuda büyük bir fırsat oldu. Bu uygulama faaliyete geçtikten sonra hastane ve sağlık ocaklarında yığılmalar oldukça azalacak. Sözün kısası Aile hekimliği çok yararlı olacaktır."
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim