• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Aile hekimliği tartışması

Aile hekimliği tartışması
İZMİR 2’inci İdare Mahkemesi tarafından İzmir Aile Hekimliği Yerleştirme ve Görevlendirme Yönergesi’nin bazı maddelerinin iptal edilmesi, tarafların yargı kararına farklı yorumlar getirmesi, sağlık camiasında "Ne olacak şimdi?" sorusuna yanıt aranmasına n

İZMİR 2’inci İdare Mahkemesi tarafından İzmir Aile Hekimliği Yerleştirme ve Görevlendirme Yönergesi’nin bazı maddelerinin iptal edilmesi, tarafların yargı kararına farklı yorumlar getirmesi, sağlık camiasında "Ne olacak şimdi?" sorusuna yanıt aranmasına neden oldu.

Sistemdeki 1072 hekim, yerlerinden olma kaygısı yaşamaya başladı. İzmir Tabip Odası, "İşlemlerin iptal edilip yenilenmesi gerek. Yargı bunu söylüyor" derken, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Özkan, "Hiçbir yerleştirme iptal edilmeyecek, aksi halde hepsi müktesep hak yoluyla zaten geri döner" dedi. Geçen 14 Mayıs’ta geçilen Aile Hekimliği Sistemi yerleştirmelerinde hekimler hizmet puanlarına göre tercih önceliğine sahip olmuştu. En yüksek puanlı hekimlerden başlanarak 1087 pozisyona yerleştirmeler yapılmıştı. Ancak çeşitli nedenlerle 15 pozisyon boşaldı. Aile hekimliği eğitimi veren hekimlere bol puanlar verilerek, meslek kıdemi çok daha fazla olan meslektaşlarının önüne geçmelerine yol açıldığı iddialarının da gündeme geldiği yerleştirmelere, İzmir Tabip Odası itiraz etmiş, İzmir İli Aile Hekimliği Yerleştirme ve Görevlendirme Yönergesi’nin iptali istemiyle İzmir 2’inci İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.

TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Mahkeme, yönergenin yerleştirme takvimini düzenleyen 8/1 maddesi ile aile hekimliği eğitimi almayan hekimlerin aile hekimi olarak görevlendirilmesini düzenleyen hükümlerinin iptaline karar verdi. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mete Güzelant, Özkan’a ’kötü sürpriz’ olan kararın 30 gün içinde uygulanması gerektiğini bildirirken, gözler Sağlık Müdürlüğü’ne çevrildi, nasıl davranılacağı merak konusu oldu. Sistemdeki hekimler akıbetleri konusunda tedirginlik yaşadı.

FARKLI YORUM

İl Sağlık müdürü Dr. Özkan, kararın bir düzenleyici işlem olduğunu ve temyize başvuracaklarını söyledi. Özkan, "İdari yargıda çok net bir kanaat vardır. Yani yapılan yerleştirmeler kişilere müktesep hak haline geldi. Hekimler, müktesep hak diye geri dönerler. Biz yolumuza devam ediyoruz. Yargı kararını saygıyla karşılıyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim