• BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 25 °C

"Aile Hekimliği'nde sorunlar çözülmeli"

"Aile Hekimliği'nde sorunlar çözülmeli"
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, aile hekimliği uygulamasıyla ilgili "Sorunlar çözülmeden aile hekimliği sistemin genişletilmesi kervan yolda düzülür mantığının sağlıkta uygulanması yanlıştır" dedi.

İstanbul'da aile hekimliğinin bugün başladığına ama çalışanların sorunlarının çözülmediğine dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "3 bin 645 aile hekimi İstanbul'da görev yapacak. Ama aile hekimliğinde görevli sağlık çalışanlarının sorunları devam ediyor. Sorunlar çözülmeden aile hekimliği sistemin genişletilmesi kervan yolda düzülür mantığının sağlıkta uygulanması yanlıştır" dedi.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul'da bugün başlayan aile hekimliği uygulamasını sağlık çalışanlarının sorunlarının devam ettiği gerekçesi ile eleştirdi. Kahveci tüm doktorların sigorta primlerinin yarısını karşılayan bakanlığın aile hekimlerinin bunun dışında bıraktığını, toplum sağlığı merkezlerinde çalışanları düşük döner sermayeye mahkum ettiğini belirtti.
 

"Aile hekimliği yönetmeliği sakıncalarla dolu"

Aile Hekimliği Yönetmeliği'nin sakıncalarla dolu olduğunu belirten Kahveci, "Aile Hekimliği Yönetmeliği sakıncalarla dolu bir yönetmeliktir. Yönetmelikte aile hekimlerinin Bakanlıkça ve ilgili mevzuat ile verilen diğer görevleri yapacağının hüküm altına alınmasına rağmen söz konusu görevlerin nelerden ibaret olduğuna dair açıklayıcı bir hükme yer verilmemiştir. Söz konusu hüküm ile torba niteliğinde ucu açık, kapsamı bilinmeyen ve belirlenemeyen bir düzenleme yapılması yoluna gidilmektedir. Bu da aile hekimlerinin idareciler tarafından keyfi olarak görevlendirilmesine neden olmaktadır. Bugün bir çok ilde aile hekimleri yasal olmamasına rağmen acillerde ve adli tıp nöbetlerinde görevlendirilmektedir" şeklinde konuştu.
 

"Personel arasında ayrımcılık yapılıyor"

Kahveci, hastalara 3 ayda bir aile hekimini değiştirme imkanı verilmesinin aile hekimlerine yönelik usulsüz ve haksız isteklerin artmasına sebep olacağını ve bu tür talepleri yerine getirilmeyenlerin aile hekimini değiştirmekle tehdit edebileceklerini kaydetti. Aile hekimliği yanında çalışacak personel arasında bile ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken Kahveci "Sadece sözleşmeli sağlık personeline görev yaptığı ilçe içerisindeki aile hekimleri ile çalışma sınırlaması getiriliyor. Bu sınırlama her şeyden önce eşitliğe aykırıdır" dedi.

Söz konusu düzenlemelerin hepsinin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını da kaydeden Kahveci aile hekimliğinde sorunların çözülmeden sistemin ısrarla genişletilmesinin faturasının çalışanlara ve vatandaşa çıkacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim