• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Aile sağlığı merkezi bahçesinde Türkiye rekorları için hazırlanıyorlar

Aile sağlığı merkezi bahçesinde Türkiye rekorları için hazırlanıyorlar
Muğla'nın Yatağan ilçesinde okçuluğa meraklı aile hekimi Ejder Sözen tarafından 3 yıl önce kurulan Bencik Ortaokulu Okçuluk Takımı, bugüne kadar katıldığı 7 ulusal şampiyonada 18 madalya kazandı, 6 Türkiye rekoru kırdı

Yatağan'da bir aile hekimi tarafından kurulan ve çalışmalarını aile sağlığı merkezi binası bahçesinde sürdüren Bencik Ortaokulu Okçuluk Takımı, bugüne kadar katıldığı şampiyonalarda pek çok madalya kazandı.

Daha önce belde iken Büyükşehir Yasası'nın ardından mahalleye dönüşen Yatağan ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki bin 800 nüfuslu Bencik'te, Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi Ejder Sözen, eğitimini aldığı okçuluğu çocuklara da öğretmek istedi.

Bir arkadaşının akrabası olan ortaokul öğrencisi Emircan Haney'e 3 yıl önce aile sağlığı merkezi bahçesinde okçuluk eğitimi vermeye başlayan Sözen, bir süre sonra antrenörlük belgesi de aldı.

Haney'in önce aynı yıl Muğla'daki Türkiye Şampiyonası'nda gümüş madalya, 2012 yılında da Isparta'da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında bronz madalya kazanmasının ardından Sözen, yeni öğrenciler yetiştirmek için çalışma başlattı.

Bencik Ortaokulu'na giden Sözen, burada okçuluğa kabiliyetli ve istekli olan 4 kız öğrenci seçti. Sözen'in kurduğu Bencik Ortaokulu Okçuluk Takımı, 2012 yılında Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 2 altın, bir bronz madalya elde etti.

Bir süre sonra takıma 5 öğrencinin daha katılmasıyla 10 kişiye ulaşan takım, geçen yıl Muğlaspor bünyesinde Çanakkale'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Buradan da 2 altın, bir gümüş, bir de bronzla dönen okçuluk takımına ardından iki öğrenci daha katıldı.

Bencik Ortaokulu Okçuluk Takımı, bu yıl ocak ayında Ankara'da düzenlenen Türkiye Şampiyonasından 4 altın 2 gümüş, mayıs ayında Antalya'da düzenlenen Okullararası Okçuluk Türkiye Şampiyonasından da 3 bronz madalya ile döndü.

Bencik Ortaokulu Okçuluk Takımı, şimdi de 13-15 Ağustos tarihlerinde Bolu'da düzenlenecek Minikler Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor. Sözen önderliğindeki takım, çalışmalarını aile sağlığı merkezi binasının bahçesinde sürdürüyor.

- Öğrencileri 6 Türkiye rekoru kırdı

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruldukları günden bu yana 7 ulusal şampiyonaya katıldıklarını ve 18 madalya kazandıklarını söyledi.

Ayrıca küçük sporcularının, kategorilerinde 6 Türkiye rekoru da kırdığını vurgulayan Sözen, yaz tatilinin başlamasıyla yıl boyu sürdürdükleri çalışmaları hızlandırarak devam ettiklerini anlattı.

Bir ay sonra Bolu'da yapılacak Minikler Türkiye Şampiyonasında iyi dereceler kazanmayı amaçladıklarını dile getiren Sözen, "Daha önce katıldığımız müsabakalarda elde ettiğimiz başarıların üzerine bir şeyler koyabilmek çabası içerisindeyiz. Belirlediğimiz hedeflerimiz var. O doğrultuda 12 sporcuyla faaliyetimize devam ediyoruz" dedi.

Çalışmalarını çalıştığı aile sağlığı merkezi binasının bahçesinde yaptıklarını belirten Sözen, böylece işinden arta kalan tüm zamanını öğrencileriyle geçirebildiğini söyledi.

Sözen, çok iyi bir takım oluşturduklarını ifade ederek, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediyesi ve kapanan Bencik Belde Belediyesinin sağladığı katkılarla bugünlere geldiklerine dikkati çekti. Rakiplerinin ciddi bütçelerle sürekli ekipman yenilediğini belirten Sözen, buna rağmen başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını dile getirdi.

- Küçük okçuların hedefi milli takım

Bencik Ortaokulu Okçuluk Takımı sporcularından 13 yaşındaki Demet Çamlı ise okçuluğa Ejder Sözen'in girişimleriyle başladığını belirtti.

Çamlı, "Okçuluğu, bu işi yapabileceğimi düşündüğüm için tercih ettim. İleride iyi bir okçu olacağımı düşünüyorum. Bir şeyler başarabileceğime inanıyorum ve kendime güveniyorum" diye konuştu.

Hiç bilmediği bir spor dalına adım attıktan sonra her gün üzerine bir şeyler kattığını ifade eden 14 yaşındaki Tuğrul Yatak da "Okçuluğa daha kendime fazla güvenmek ve sorumluluk hissetmek için başladım. Başarılı olacağımı düşündüm, öyle de oldu. İleride milli takıma girebileceğime inanıyorum. Okçuluğu seviyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim