• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Ak Parti grup başkanvekili Kılıç'ın girişimleri yeşilkartlı hastaların diş sorununu çözdü

Ak Parti grup başkanvekili Kılıç'ın girişimleri yeşilkartlı hastaların diş sorununu çözdü
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın başlattığı girişimler neticesinde yeşilkartlı hastaların diş sorununun çözüme kavuşturulduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yeşilkart tedavisinde kanunla ilgili maddelerde bazı eksiklikler olduğunu, hastaların diş dolguları ve kanal tedavilerinin yapılamadığını, bu nedenle de yönetmelikte değişiklik yapılarak engellerin kaldırıldığını açıklamıştı.

Yaklaşık 2 ay önce Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'a, yeşilkartlı bir hasta diş dolgularını yaptıramadığını, dolgu karşılığında kendisinden ücret talep edildiğini ve çok zor durumda olduğunu söyledi.

Kılıç, konu hakkında hastane yetkilileri ve il sağlık müdürüyle yaptığı görüşmenin ardından, yeşilkart tedavisinde kanunla ilgili bazı maddelerde eksiklikler olduğu için hastaların bir takım sağlık imkanlarından faydalanamadığını öğrendi.

Bunun üzerine diş dolgusunu yaptıramayan yeşilkartlı hastanın yanından, cep telefonundan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ulaşan Kılıç, yeşilkartlı hastaların ağız ve diş sağlığı tedavilerinde birtakım sorunlarla karşılatıklarını bu nedendelde kendilerinden ücret talep edildiğini ifade etti.

Yapılan görüşmede Bakan Akdağ, Kılıç'a konunun takipçisi olacağını ve yönetmeliklerden kaynaklanan eksiklikler varsa giderilmesi için çalışma başlatacaklarını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, konu ile ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada mevzuattan kaynaklanan eksikliklerin giderilerek yeşilkartlı hastaların diş dolgusu ve kanal tedavisinden ücretsiz faydalanmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Kılıç, Samsun'da yeşilkartı hastanın diş dolgusu ve kanal tedavisisini ücretsiz yaptıramadığını kendisine bildirmesinin ardından başlattıkları görüşmelerle konuyu çözüme kavuşturduklarını belirterek, 'Mevzuattan kaynaklanan bir takım sorunlar yaşıyabiliyoruz. Ancak, bunların bilinmesi durumunda da düzeltilmesi için elimizden gelenleni yapıyoruz. sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile yaptığımış görüşmeler ve konunun takibi ile bütün yeşilkartlı hastaların bu sorununu da çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz'dedi.

sondakika.com

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim