• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Ak Parti vekilinden şok açıklama: "20 maden işçisi hayatını kaybetti!"

Ak Parti vekilinden şok açıklama: "20 maden işçisi hayatını kaybetti!"
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.

Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kaza nedeniyle 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda işçi mahsur kaldı. Ege Bölgesi’ndeki kömür işletmelerine ait bütün arama kurtarma ekipleri Soma’ya yönlendirildi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ilçedeki özel bir madende elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu madenin içinde bulunan 200-300 kadar işçinin mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 10 işçiden üçünün hayatını kaybettiğini söyledi.
      
Gazetecilere açıklama yapan Atçı, Eynez mevkiisinde özel bir şirketin işlettiği madenin elektrik trafosunun yanması sonrası duman nedeniyle madenin içindeki 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi.
      
Atçı, "Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 10 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevk edildi. Üç tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi" dedi.

AK PARTİLİ YURTTAŞ: 20 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir televizyonunun canlı yayınına telefonla bağlanan Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kazada 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

CHP HEYET GÖNDERDİ

CHP, olay sonrası Soma'ya bir heyet gönderdi.

Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

BAKAN YILDIZ SOMA'YA GİDECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, işçilerinin mahsur kaldığı kömür madeninde incelemelerde bulunmak üzere Soma'ya gidecek.
      
Alınan bilgiye göre, Bakan Yıldız, madendeki kazanın ardından programlarını iptal etti.
      
Taner Yıldız, Soma'da işçilerinin mahsur kaldığı madende incelemelerde bulunacak, kurtarma çalışmalarını yerinde takip edecek.

BAKANLIK HEYETİ YOLA ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma'da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Soma'daki maden ocağında çıkan yangının ardından İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettişine inceleme görevi verildi.

Öte yandan, İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel de Soma'ya gitmek üzere Bursa'dan hareket etti.

OLAYA TEPKİLER

AKÇUL: ‘DURUM İÇ AÇICI DEĞİL’

Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul kazayla ilgili şunları söyledi:
“Bilinen ölü sayısı 5 şu ana kadar. Yer altında yüzün üzerinde arkadaşımız var. Vardiya değişimi sırasında oluyor olay. Elektrik trafosu patlaması, bu yangına sebep olmuştur. Göçük vardır. Durum iç açıcı değil. 

Bütün tedbirler alınmış durumda. Ambulanslar oraya yığılmış durumda. Yerin altı tabi göremiyorsunuz, sonucunu hakikaten merak ediyoruz. 

Şu anda yer üstünden olduğu kısım, 200 metrenin altında ama iki kilometre falan yol yürüyüp öyle yürüyorlar. 1-2 kilometre arasındaki arkadaşlar yer altındalar. Haber alınamayan arkadaşlarımızda onlar. 

Ülkemiz dünya birincisi bu konuda. Her ne kadar da bunları dillendirsek de alınan tedbirler buna yetmiyor. Bir trafo nelere mal oluyor. Özellikle bu firma bu konuda çok duyarlı bir firmaydı. Ben de çok üzgünüm bu manada. Kesin bilgilere sahip olmadığımız için bir şey diyemiyorum.”

ÜNAL: TALİHSİZ BİR KAZA OLMUŞ

Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal olayla ilgili şunları söyledi:
“Böyle bir talihsiz kaza olmuş. Nasıl yaşandı, trafo nasıl patladı, uzmanlar gelecek tespitlerini yapacak. Müfettişlerin tutanağından sonra ortaya çıkacak. Bugün bir trafo patladı. Tam vardiya dönüşündeyken, henüz net rakamı tespit edemedik. Ne kadar ölü var, yaralı olanları hastaneye götürüyorlar.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim