• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Akdağ: "Birinci yılda yöneticilerin performansına bakılacak"

Akdağ: "Birinci yılda yöneticilerin performansına bakılacak"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ TRT Haber'e konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Akdağ, TRT Haber muhabiri Gülben Yalçın'ın sorularını yanıtladı.

TRT Haber'e konuk olana Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yönelttilen ilk soru Ankara'daki hain saldırıda yararalananların durumu oldu.  İşte Bakan Akdağ'ın gündeme ve sağlık alanına ilişkin açıklamaları...

Ankara'daki Patlamada Yaralananların Durumu

Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Dün yaşanan olaylarda yaralı olarak hastanelerimizde yatan 16 yaralı kardeşimiz var. Allah'tan şifa diliyorum. Son aldığım bilgilere göre birinin durumu düne göre daha iyiymiş.

Terör ve terörizm insanlığın kaybedildiği noktadır. Masum insanların canına kastedmek tamamen bir akıl yanılmasıdır. Bundan bir şey elde edilmesi de mümkün değildi.

Teşkilat (Verimlilik) Yasa Tasarısı

Ezberleri bozan bir yasa. Bizimkisi Sağlık Bakanlı'nın taslağı. Bunu biz kamuoyuyla paylaşmadık. Ama bu gündeme geldi biz de bu konudaki fikirlerimizi belirttik. Taslak olduğu için görüşülmüş onaylanmış değil. Bu sebeple burada paylaştıklarım bizim öngördüklerimiz. Bu yasaya göre yöneticilikler sözleşmeli olacak. 2 yıllık sözleşmeler. Birinci yılda performansa bakılacak. Performansı iyiyse geliri artırılacak. İyi değilse geliri azaltılacak ancak ikinci yılın sonuna kadar devam edecek. Bu krite göz önüne alınarak yeni sözleşme imzalanacak. Burda önemli olan personelin özlük hakları korunacak.

Devlet Hastaneleri Yerine Şehir Hastaneleri Projesi

Bu Başbakanımızın kararı. Hastane şehirleri olarak adlandırdığımız hastaneler daha iyi hizmet verecek, vatandaş daha iyi hizmet alacak. Devlet hastanesi ismi sonradan kondu. Cumhuriyetin ilk yıllarında hastanelerimizin ismi  "millet hastanesi"ydi. Şehir hastanesi denmesinin sebebi de biraz bu ismi andırıyor. Millete sıcak gelen, bireyi işin içine dahil eden isimleri seçmeyi tercih ediyoruz. Devlet isminde biraz daha resmiyet söz konusu.

Gönüllü Sağlık Gözlemcisi

Bundan amaçlanan belli bir eğitim almış. Sağlık hizmetlerine duyarlı vatandaşları belli bir rapor hazırlanarak. Gözlemci tayin ediyoruz. Eğer bu kişiler bu işi baskı aracı olarak kullanmaya, kendi çıkarlarına alet etmeye çalışırsa o kişinin gözlemcilik işine derhal son vereceğiz. Bunda amaç sağlık hizmetlerindeki gelişmelerin  vatandaşın gözüyle nasıl gözüktüğünü merak ediyoruz.

Tam Gün Yasası

Tam gün yasası vatandaşımız devlet hastanesine gittiğinde, üniversite hastanesine gittiğinde o hastayı başka bir yere yönlendirilmesinin önüne geçmek için çıkarılan bir yasa. Devlet hastanesi, Üniversite hastanesi, SSK hastanesi, Belediye hastanesi ayrımı vardı. Amaç bu ayrımı kaldırmak. Özel hastanelerde çalışmak isteyen doktorlar özelde çalışsın. Devlet hastanesinde çalışmak isteyenler devletin hastanesinde çalışsın. Devlet hastanesinde para kazanma kaygısı olmaz. Bu anormal sistem tamamen bitmeli ve bu ayrım tarihe gömülmeli. Vatandaş devletin, üniversitenin nerenin hastanesi olursa gitsin ve parasız hizmet alsın.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3322 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim