• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Akdağ: Bütün sınav komisyonlarını ele geçirmişler

Akdağ: Bütün sınav komisyonlarını ele geçirmişler
Sağlık Bakanı Akdağ: "Nereye çöreklenmişler, silahlı kuvvetlere. İlk iş olarak bütün sınav komisyonlarını ele geçirmişler. Askeri, polislik sınavları...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kimse bir mağduriyet edebiyatı üzerinden 15 Temmuz'u aklamaya falan çalışmasın. Kılı kırk yararak, bu çeteyi bu ülkeden temizlemeye çalışıyoruz. 40 yıldır bu ülkenin kılcal damarlarına yapışmış bir çete var." dedi.

Aşkale ilçesindeki mitingin ardından beraberindekilerle kent merkezine dönen Akdağ, il merkezindeki cadde ve sokaklarda seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Bakan Akdağ kendisini "bozkurt" ve "Rabia" işaretleriyle selamlayan vatandaşlara aynı şekilde karşılık verdi.

Saadet Partisi ve Memur-Sen İl Başkanlığını ziyaret eden Akdağ, Atatürk Üniversitesi Mavi Salon'da düzenlenen "Gençler Bakanı ile Buluşuyor, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konuşuluyor" konferansında üniversite öğrencileriyle buluştu.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylamasına giderken gençlerle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Gerçekleri olabildiğince gençlere aktarmayı amaçladıklarını dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Siz hayatınızın baharındasınız ve bu ülke sizin omuzlarınızda yükselecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bunlar ne yapmak istiyorlar? Bu ülkenin 11 yıldır Sağlık Bakanlığını yapan Recep Akdağ neyin peşinde, niye bu referandumu size getirdik? AK Parti'ye bakarsanız zaten iktidarda, Cumhurbaşkanı da zaten bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Bizim derdimiz ne? Buna iyi bakmamız lazım."

- "O pırıl pırıl vatan evladını şehit ettiler"

Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP'nin ülkeye tek adamlığın geldiğinden ve diktatörlükten bahsettiğine dikkati çekti.

Bu iddiaları öne süren partilerin geçmişine iyi bakmak gerektiğini ifade eden Akdağ, "Yakın tarihi iyi okuyun. Daha önce bu ülkenin yakın tarihinde iki kişiye diktatör dediler. Rahmetli Adnan Menderes'e diktatör dediler. Zalim ve ahlaksız adamlar, götürdüler o pırıl pırıl vatan evladını arkadaşıyla şehit ettiler. Birileri de ona alkış tuttu. Tek başına iktidar olmuş kişiydi. Hem de o ağır milli şef döneminde." diye konuştu.

Akdağ, diktatör dedikleri rahmetli Menderes'i askeri cuntanın dar ağacına götürdüğünü anlatarak millet varken askeri cuntanın hükümete müdahale ettiğini aktardı.

Akdağ, şunları söyledi:

"Nasıl oluyormuş, askeri cunta da kim oluyormuş, millet varken, milletin seçimi varken milletin eline silah verdiği insanların seçilen bir başbakanı darağacına götürmeye ne hakkı var? Yakın tarihi okuyun. Kılıçdaroğlu'nun söylediklerine benzer şeyleri o zamanki CHP'lilerin söylediklerini göreceksiniz. Sonra kime diktatör dediler? O da çok tonton bir insandı. 12 Eylül'e rağmen milletin iktidara getirdiği rahmetli Turgut Özal'a dediler. Bugün de göz bebeğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a aynı yaftayı söylüyorlar. Bu haksızlık. Erdoğan güçlü bir lider, bizim özlediğimiz bir devlet adamı. Başını eğmiyor ama gücünü bizden alıyor. Siz yarın oy vermediğiniz zaman onun bir gücü kalmaz."

- "Korkunun ecele faydası yok"

CHP ile HDP'nin halk oylamasının halkın önüne getirilmemesi için çok uğraştığını belirten Akdağ, bu partilerin milletten korktuğunu ve milletin cahil olduğunu düşündüğünü öne sürdü.

Akdağ, korkunun ecele faydasının olmadığını ve kararı her şeye rağmen yine milletin vereceğini vurguladı.

Bir üniversite öğrencisinin "15 Temmuz'dan sonra askeri okulların kapatıldığı, vatansever birçok kişinin mağdur edildiği ve devlet memuru bazı akrabalarının da suçsuz yere ihraç edildiğini" savunarak insanların mağdur edildiği öne sürmesi üzerine Akdağ, şöyle konuştu:

"Sizin vatansever diye nitelediğiniz o öğrenciler ve o okullardan mezun olan subaylar, bizim 250 şehidimizin kafasına bomba yağdırdılar. 2 bin 200'ün üzerinde insanımızı ağır biçimde yaraladılar. Siz onların hiçbirini yaşamadınız. Ben o ailelerin ağır travmalarını görüşmelerimde yaşadım ve uykularım kaçtı."

- "Kılı kırk yararak bu çeteyi ülkeden temizlemeye çalışıyoruz"

Askeri okul öğrencilerin büyük çoğunluğunun sınav soruları verilerek okula alındığını ve seçilmiş kişiler olduğunu aktaran Akdağ, devletin durumu bildiğine ve bunun için önlem aldığına işaret etti.

Akdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz kafalarına uçaklardan bomba atılmış bir ülke olarak bunu riske edemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusunun generallerinin neredeyse yarısı tespit edildi ve ordudan ihraç edildi. Bu riski kesinlikle alamayız. İhraç edilenler ya da bu şekilde askeri okulla ilişiği kesilenler, haklarını aramaya sahipler. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında mahkeme yollarını da açtık. Eğer gerçekte ilişiği yoksa adalet tahakkuk eder. Bize gelenlerin hiçbirinin ailesi 'Evet böyle bir problemimiz var, biz pişman olduk, suçunu çeksin ama...' gibi bir cümleyle başlamadılar. Herkes 'Hiçbir suçu yoktu' diyor. Bombaları yağdıranların da bir suçu yokmuş. Bekleyelim bir daha palazlansınlar, öğrenci olarak alınanlar bir daha general olsunlar, kafamıza bomba yağdırsınlar. Bizim bu millete ve geleceğine karşı sorumluluğumuz var. Kimse bir mağduriyet edebiyatı üzerinden 15 Temmuz'u aklamaya falan çalışmasın. Kılı kırk yararak, bu çeteyi bu ülkeden temizlemeye çalışıyoruz. 40 yıldır bu ülkenin kılcal damarlarına yapışmış bir çete var."

- "Görme yetisi az olan kişileri de polis yapmışlar"

Akdağ, devletin önemli bir işiyle ilgili olmayan hiçbir alanda FETÖ'cülerin kolay kolay bulunmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Nereye çöreklenmişler, silahlı kuvvetlere. İlk iş olarak bütün sınav komisyonlarını ele geçirmişler. Askeri, polislik sınavları... Polislik sınavlarında görme keskinliği aranır. Ben gözlüklü olduğum için gözlüğümü çıkarsam soruyu soran arkadaşı göremem. Beni polis yapmazlar ama benim durumumda olan yüzlerce kişiyi polis yapmışlar. Bulduk, çıkardık bunları ortaya."

Konferans, Akdağ'ın öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim