• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Akdağ dan "Muayenede 10 Gün Sınırlaması" Yorumu: "SGK Vatandaşı Sıkıntıya Sokmayacak"

Akdağ dan "Muayenede 10 Gün Sınırlaması" Yorumu: "SGK Vatandaşı Sıkıntıya Sokmayacak"
Sağlık Bakanı Akdağ, Sgk'nın Aynı Branşta 10 Gün İçinde İkinci Kez Muayeneye Getirdiği Sınırlamaya İlişkin Sgk'nın Gereksiz Harcamaları, Hatta Zaman Zaman İstismara Açık Kullanımı Önlemek İçin Bazı Sigortacılık Tedbirleri Aldığını Söyleyerek, "Ancak Bu Hi

Sağlık Bakanı Akdağ, Sgk'nın Aynı Branşta 10 Gün İçinde İkinci Kez Muayeneye Getirdiği Sınırlamaya İlişkin Sgk'nın Gereksiz Harcamaları, Hatta Zaman Zaman İstismara Açık Kullanımı Önlemek İçin Bazı Sigortacılık Tedbirleri Aldığını Söyleyerek, "Ancak Bu Hiçbir Zaman Vatandaşımızı Sıkıntıya Düşürecek Bir Uygulama Olmaz.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) aynı branşta 10 gün içinde ikinci kez muayeneye getirdiği sınırlamaya ilişkin SGK'nın gereksiz harcamaları, hatta zaman zaman istismara açık kullanımı önlemek için bazı sigortacılık tedbirleri aldığını söyledi. Akdağ, "Ancak bu hiçbir zaman vatandaşımızı sıkıntıya düşürecek bir uygulama olmaz. Uygulamaya koyduğumuz herhangi bir yeni durum eğer vatandaşa sıkıntı verecek bir hal oluşuyorsa biz bundan her seferinde vazgeçiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde tartışılan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun aynı branşta 10 gün içinde ikinci kez muayeneye getirdiği sınırlama ile muadil ilaç uygulamasına ilişkin ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Muayenede 10 gün sınırlamasına temkinli yaklaşan Bakan Akdağ, "Sosyal Güvenlik Kurumu, gereksiz harcamaları, gereksiz kullanımı hatta zaman zaman istismara açık kullanımı önlemek için bazı sigortacılık tedbirleri alır. Bu onun hakkıdır. Ancak bu, hiçbir zaman vatandaşımızı sıkıntıya düşürecek bir uygulama olmaz" diye konuştu.

Bakan Akdağ, sadece 10 gün sınırı için değil, uygulamaya koyulan herhangi bir yeni durum için, vatandaşa sıkıntı verdiği takdirde uygulamadan vazgeçtiklerini kaydetti. Sağlık Bakanı Akdağ şunları söyledi:

"SGK'nın, uygulamanın yönü ve şekli itibarıyla vatandaşa sıkıntı oluşturacak bir uygulama şekline dönüştürmeyeceğine inanıyorum. Zaten kendileri de açıkladılar. Acil bir durum ya da ikinci bir doktora sevk konusunu bu kapsamayacak diye. Düzenleme vatandaşı sıkıntıya sokmayacak bir tarzda olur. Hükümetimizin genel yaklaşımı da budur. Sağlıkta dönüşümün genel ruhu bu. Vatandaşın hizmeti daha kolay alması, hizmet alırken de sıkıntıya düşmemesi."

-BAKAN AKDAĞ'DAN MUADİL İLACA DESTEK-

-Muadil ilaç tartışmalarını da değerlendiren Bakan Akdağ, "Bu konuyu araştırıyoruz. Teknik anlamda da araştırma yaptırıyorum. Eş değer ilaç kullanılırsa, kullanılırsa vatandaşa zarar verirmiş gibi bir durum oluşturmamak lazım. Gerçekten kurumun koyduğu kurallar eş değer ilaç kullanımını özendirecek durumdaysa ben bunun her zaman yanındayım. Onun dışında bir uygulama gerçekleşirse onu da kurumla görüşürüz" dedi. Bakan Akdağ şöyle devam etti:

"Bir ilacı bir firma önce çıkarır. Çeşitli araştırmalar yapar. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra o ilacın muadilleri, eşdeğeri piyasaya sürülebilir. O süre içinde ilaç koruma altındadır. O süre sonunda aynı yapıya, aynı formüllere sahip ilacın eşdeğerleri başka firmalar tarafından piyasaya sürülebilir. O zaman ucuzlar. Biz de o ilacı kullanarak aynı etkiyi sağlar ve daha ucuza mal etmiş oluruz. Eş değer bu demek. Bu ilaçlarla ilgili hususların tam anlamıyla eş değerle ilgili olup olmadığı tartışılır bir konu."

Haberler.com

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim