• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Akdağ: 'Evde sağlık hizmetlerini mükemmel bir hale getireceğiz'

Akdağ: 'Evde sağlık hizmetlerini mükemmel bir hale getireceğiz'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Evde sağlık hizmetlerini çok daha mükemmel bir hale getireceğiz. Şu anda 310 bin vatandaşımız evde sağlık hizmeti alıyor." dedi.


Bakan Akdağ, Elazığ'ın Doğukent Mahallesi'ndeki Şehir Hastanesi inşaatında incelemede bulundu.

Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Akdağ, buradaki açıklamasında, Elazığ Şehir Hastanesi inşaat alanında, bin 38 yataklı büyük bir külliye yaptıklarını belirtti.

Elazığ'da, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin kapalı alanının 58 bin metrekare civarında olduğunu dile getiren Akdağ, yapılan çalışmalarla bunun 350 bin metrekarenin üzerine çıkarılacağını bildirdi.

Akdağ, bu çalışmalarla, hem vatandaşların rahat mekanlarda hiçbir sıkıntı yaşamadan hizmet almasını hem de sağlık çalışanlarının kaliteli hizmeti kolayca vermesini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Şehir hastanelerine gelen vatandaşların araçlarını kapalı otoparklara bırakabileceğini, burada valelerin hizmet vereceğini anlatan Akdağ, engelli ve yaşlılara hastanede görevlilerin hizmet sunacağını söyledi.

İlçelere yeni hastaneler

Elazığ'da, yapılan çalışmalarla sağlık alanında 650 milyon liralık yatırımı tamamlayacaklarını vurgulayan Akdağ, Baskil, Maden ve Karakoçan ilçelerinde hastanelerin yapıldığını, Arıcak ilçesinde de 10 yataklı entegre hastane planladıklarını dile getirdi.

Palu ve Kovancılar ilçelerindeki hastanelerin çok eski olduğunu belirten Akdağ, birbirine yakın bu ilçelerde iki ayrı küçük hastane yapmak yerine, ihtiyaç halinde 150 yataklıya dönüştürülebilecek mükemmel bir hastane inşa edeceklerini bildirdi.

Evde sağlık hizmeti

Evde sağlık hizmetleri için bütün Türkiye'de yeni birim kuracaklarını ifade eden Akdağ, "Evde sağlık bakım hizmetlerini çok daha mükemmel bir hale getireceğiz. Şu anda 310 bin vatandaşımız evde sağlık hizmeti alıyor. Bu sayı Elazığ'da 2 bin 500. Yaşlı hastalarımıza ve yatağa bağlı hastalarımıza evde de sağlık hizmeti veriyoruz." dedi.

Kentte randevulu sistemle hastaneye müracaat eden vatandaşların sayısının az olduğuna dikkati çeken Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığının hastanelerine geldiklerinde '182' numaralı telefondan randevu alarak gelebilirler. Hastaneye geldiklerinde doktorlarını kendilerini bekliyor bulacaklar. Boşu boşuna hastanelerde beklemeyecekler. Hem kendi işleri kolaylaşacak hem hastanemizin işleri kolaylaşacak. Hastalarımıza ayrılan süre daha uzamış olacak. Hem Elazığlı kardeşlerime hem de bütün Türkiye'deki vatandaşlarıma, bakanlığımıza bağlı hastanelere gidecekleri zaman '182' numaralı telefonu arayarak buradan randevu almalarını tavsiye ediyorum. Birtakım dedikodular var, 'Bu 182 telefonunun özel bir ücret mukabilinde gerçekleştiği.' Böyle bir şey kesinlikle yok. Herhangi bir telefon açtığınızda ödeyeceğiniz her neyse, bu telefon için ödeyeceğiniz de ondan fazla değil."

Elazığ'da sezaryenle doğum oranının yüksek olduğunu belirten Akdağ, bu konuda özel sektörü uyardıklarını bildirdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2899 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim