• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Akdağ, Isparta Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu

Akdağ, Isparta Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 750 yataklı Şehir Hastanesindeki çalışmaları incelemek üzere Isparta’ya gitti.

Bakan Akdağ ilk olarak, Isparta Valiliğini ziyaret etti. Vali Şehmus Günaydın tarafından karşılanan Bakan Akdağ, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Isparta Şehir Hastanesi ilk açılacak 3 hastane arasında

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında saha koordinatörlerinin, ziyaretlerden önce şehirlere önceden gidip değerlendirme raporu hazırladığını ifade eden Bakan Akdağ, "Aşağı yukarı bütün hastanelere gidiyorlar. Gidilen yerlerde bir durum değerlendirilmesi yapılır ve biz de bunları vali ve milletvekillerimiz ile değerlendiriyoruz. Böylece yerinde geri bildirimler yapılmış oluyor. Isparta’nın bu konuda özel bir durumu var şu anda. Isparta, şehir hastanelerimizin içerisinde ilk hizmete açılan 3 hastaneden biri olacak. Bunlardan diğerleri Mersin ve Yozgat’tır. Isparta’daki hastanemiz 750 yataklı, Yozgat’taki hastanemiz 500 yataklı, Mersin’deki hastanemizde bin 300 yataklı" dedi.

Rüya projeler

Şehir Hastaneleri projelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'rüya projesi' olarak tarif ettiği projelerin arasında olduğunu hatırlatan Akdağ, "Bunun alt yapısının hazırlanması, planlanmaların ve işlerin bu noktaya gelebilmesi için çok çaba gerekti. Kısa bir süre sonra nasip olursa şehir hastanemize ve Ispartalı kardeşlerimize, yakın illerdeki vatandaşlarımızı hizmete almış olacağız. " diye konuştu.

Sağlıkta 2'nci dönüşüm 2017’de başlıyor

Sağlıkta 2’nci dönüşümün fazının 2017’den itibaren başlayacağını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ şu ifadeleri kaydetti:

"Sahada sürekli çalışıyoruz. Hedefimiz çok daha rahat bir erişim, çok daha kaliteli bir hizmet ve sürdürülebilir bir sağlık sistemidir. Ana maksadımız da vatandaşın işini kolaylaştırmaktır. Bütün yaptığımız işler buna yöneliktir. Vatandaş kendi sağlığını korumak için yeteri kadar bilgilensin ve korunsun. Hastalıkları erken tarama ve tanıma fırsatıyla erken tanıyalım. Ne kadar korunsanız bile hastalanabilirsiniz. O zaman da hizmete erişimi mutlaka kolay olsun. Sağlıkta dönüşümün asıl maksadı budur. Bunun da büyük bir bölümünü gerçekleştirdik."

Bakan Akdağ, Isparta’da 750 Yataklı Şehir Hastanesini İnceledi

Bakan Akdağ, daha sonra Isparta ziyaretleri kapsamında şehir hastanesini inceledi. Hastanede inceleme öncesi açıklamada bulunan Akdağ, "750 yataklı hastanede binanın inşası, içinin teşrif edilmesi, malzemelerinin konması, cihazları konulması, sonra o binanın tüm bakımı, strelizasyona kadar, MR hizmeti, tomografi gibi hizmetleri özel sektöre yaptırmış oluyoruz. Bugün dünyadaki kamu özel ortaklığı projelerinin yüzde 40'ı Türkiye'de yürüyor. Biz Türkiye'yi kalkındırmak için ülkemize dışarıdan gelen yatırıma çok önem veriyoruz. Dışarıdan gelen paraya da çok önem veriyoruz. Tabi ki kendi tasarrufumuz önemli. Şükürler olsun bugün 21 projemiz bugün başarılı olarak devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, başbakanımızın takdirleriyle bu projeler 30'a erişecek ve belki 30'un da üstüne çıkacak. Tabi ortaklık olduğu için de iki tarafın da birbirini iyi anlaması, burada yapılacak işin birlikte yürütülmesi gerekiyor. Asıl hedef 80 milyon vatandaşımız pırıl pırıl bir hastanede hizmet alsın" dedi.

"Şehir hastaneleri düzeyinde Avrupa'da hastane yok"

Eskiden Anadolu'da insanların bir koğuş içinde yattıkları oteller olduğunu anımsatan Akdağ, şunları söyledi:

"Şehir Hastaneleri komple hem vatandaşın hizmet alması açısından hem çalışanların kolay hizmet vermesi bakımından Avrupa'nın en mükemmel hastaneleri olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Şehir Hastaneleri ayarında Avrupa'da hastane bulmak zor."

Çok kararlı olduklarını, hastaneleri eski dönemin otellerine benzemekten kurtaracaklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Bu hastaneler için 5 yıldızlı otel gibi tarif edenler var. Bazıları da özel hastaneler gibi diyorlar. Biz bu tanımlamayı değiştiriyoruz. Bundan sonra Türkiye'de şöyle söylenecek; Isparta, Mersin, Yozgat ve diğer illerde bu projeler hayata geçtikten sonra "geçen bir özel hastaneye gittim neredeyse şehir hastanesi gibi yapmışlar" diyecekler" ifadesini kullandı.

Bakan Akdağ, şehir hastanesini teknik incelemelerinin ardından il değerlendirme toplantısına katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim