• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Akdağ: "Kamudaki sağlık hizmetlerinin kuvvetlendirilmesi olmazsa olmazdır"

Akdağ: "Kamudaki sağlık hizmetlerinin kuvvetlendirilmesi olmazsa olmazdır"
Sağlık Bakanı Akdağ: "Önümüzdeki iki ila üç yıl Türkiye açısından ama özellikle İstanbul açısından sağlık hizmetleri için, bu arada da hastanecilik hizmetlerimiz için önemli atılım yılları olacak"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Önümüzdeki iki ila üç yıl Türkiye açısından ama özellikle İstanbul açısından sağlık hizmetleri için, bu arada da hastanecilik hizmetlerimiz için önemli atılım yılları olacak." dedi.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pendik Green Park Otel'de Anadolu Kuzey ve Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

 

Bakan Akdağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son bir ay içinde İstanbul il değerlendirme toplantılarının dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Toplantının ön hazırlık çalışmalarının saha koordinatörleri tarafından yapıldığını dile getiren Akdağ, 21 saha koordinatörüyle, 10 sağlık yöneticisinin bugün yapılacak toplantı için çalıştıklarını söyledi.

 

Toplantının bugünkü bölümünde Anadolu Yakası'ndaki hastanelerin durumlarını değerlendireceklerini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

 

"Şunu öncelikle ifade etmem gerekir ki önümüzdeki iki ila üç yıl Türkiye açısından ama özellikle İstanbul açısından sağlık hizmetleri için, bu arada da hastanecilik hizmetlerimiz için önemli atılım yılları olacak. Çok sayıda devam eden projemiz var. Bu projelerde 2020'lerden sonra bütün hastanelerimizi, kamuya ait, Sağlık Bakanlığına ait bütün hastanelerimizi yeniden inşa etmiş oluyoruz. Büyük bir çoğunluğu için yeni hastaneler yapıyoruz az bir kısmını da hastanelerde yaptığımız revizyonlarla yenileştirerek yolumuza devam ediyoruz. Bunun anlamı şudur, net olarak İstanbul özelinde ve Türkiye genelinde hastalarımız 2020'li yıllarda hasta yatakları itibariyle tek yataklı, banyolu, tuvaletli, refakatçilerinin rahatça hastalarıyla birlikte kalabilecekleri, içlerinde televizyonları, buzdolapları, kendilerine ait dolapları, çalışma masaları olan, mahremiyetlerine azami riayet edilen odalarına kavuşmuş olacaklar. Göreve geldiğimiz zaman Türkiye'deki kamuya ait hasta yataklarının yüzde 5-6'sında ancak böyle bir imkan vardı. Bugün yüzde 50'nin üstüne çıkmış durumdayız. İnşallah 2020'li yıllarda bunu yüzde 100'e ulaştıracağız."

 

Bakan Akdağ, sağlık hizmetlerinin yalnızca hastane inşa etmekten ibaret olmadığını vurgulayarak, "Tabii ki sağlık hizmeti sadece o hastanede hastaların konforunu sağlamak değildir ama bunsuz da olmaz. Onun için bu meseleyi çok önemsiyoruz. Tabii bu bahsettiğim oda mahremiyeti, oda kalitesi yanında bütün hastaneler her yönden yüksek teknolojiye sahip olmaları itibariyle, ayrıca otoparklarından tutun polikliniklerine kadar her alanlarının son derece mükemmel hale getirilmiş olmalarıyla, hem hastalarımıza, hem onların yakınlarına, hem de çalışanlara yeni bir hastanecilik takdim etmiş, sunmuş olacağız. Bunu çok önemli buluyorum. Bir taraftan sağlıkta dönüşümün ikinci döneminde sağlıklı yaşam tarzlarını geliştirirken, teşvik ederken bir taraftan koruyucu hekimliği ve aile hekimliğini sağlıklı yaşam merkezleriyle birlikte geliştirirken öte yandan da hastaneciliğimizi bu şekilde geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 - "Kamudaki sağlık hizmetlerinin kuvvetlendirilmesi olmazsa olmazdır"

 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatları başından beri bu ülkenin özellikle gelir seviyesi daha düşük olan ve orta gelir seviyesine sahip olan insanlarına sağlık açısından birinci derecede sahip çıkmaktır." diyen Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Varlıklı insanlar bir şekilde kendi ihtiyaçlarını özel sektör vasıtasıyla da görebiliyorlar ama bahsettiğimiz gruplar, çiftçilerimiz, küçük esnaf, öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler, bütün memurlar, çeşitli sektörde çalışan işçilerimiz, onların yakınları için yani güzel ülkemizde yaşayan insanların yüzde 90-95'i için kamudaki sağlık hizmetlerinin kuvvetlendirilmesi olmazsa olmazdır. Güçlü kamu sağlığı kuruluşları, aynı zamanda da özel sektörün vatandaşımıza daha hesaplı bir hizmet vermesini sağlayan bir unsurdur. Onun için kamuda sağlık hizmeti verilişini güçlendirmeye devam edeceğiz. Bizim için vatandaşımızın hizmete kolay erişmesi esastır. Bizim için vatandaşımızın bir hastane ihtiyacı olduğunda asla boynunu bükmemesi esastır. Bu itibarla İstanbul'a sadece yatırımlarla değil yeni hızlı bir biçimde yeni sağlık personeli naklederek, tayin ederek de bunu yapacağız. İlk atamaları genellikle Batı illerimize yapmıyoruz ama İstanbul'a mahsus özel dönem tayinleri yapacağız. Bunun hazırlığını yapıyoruz, önümüzdeki 2 ay içinde gerçekleştireceğiz, çünkü İstanbul'da yeni hizmete sokacağımız birçok hastanemiz var. Mesela bugün konuşacağımız Anadolu Yakası'nda çok yakın zamanda Tuzla'da, Sultanbeyli'de yeni hizmete sokacağımız hastanelerimiz var, Avrupa Yakası'nda da bu şeklide hastanelerimiz var, hızlı bir şekilde İstanbul'un kamu sağlık hizmetlerini kalkındırmaya devam edeceğiz."

 

Toplantıya Sağlık Bakanı Akdağ'ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ün yanı sıra müsteşar yardımcıları, birim amirleri katılıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim