• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Akdağ: Sağlık hizmetleri 10 üzerinden 7.5 alır, pekiyi için çok çalışmamız lazım

Akdağ: Sağlık hizmetleri 10 üzerinden 7.5 alır, pekiyi için çok çalışmamız lazım
Seçim çalışmalarını memleketi Erzurum’da sürdüren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ gazetecileri ağırladı. Akdağ, "Sağlık hizmetleri göreve geldiğimizde 10 üzerinden 3 alırdı. Şimdi 7.5 alır. Pekiyi için daha çok çalışmamız lazım." dedi.

Bakan Akdağ, Kızılay’ın Palandöken Dağı’ndaki Kayak ve Dağevi’nde aralarında Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, gazeteci yazar Okan Müderrisoğlu ve Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, gazeteci Deniz Zeyrek’in de aralarında bulunduğu gazetecileri ağırladı. Bakan Akdağ, misafirlerine Cağ Kebabı ikram etti. Gazetecilerle bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Akdağ, hem seçim çalışmaları, hem de sağlıktaki gelişmeler ile ilgili bilgiler aktardı.

Bakan Akdağ, AK Parti’nin Türkiye genelinde hem sağlıkta hem de diğer alanlarda yaptığı hizmetlerin karşılığı olarak yüzde 50’nin üzerinde oy hak ettiğini, ama şu anda yüzde 50’ye yakın gözüktüğünü söyledi. Akdağ, Erzurum’da AK Parti’ye yüzde 70’in üzerinde oy beklediğini belirterek "AK Parti referandumda Erzurum’da yüzde 87 oy aldı. Ama bu seçimde yüzde 87 biraz fazla olur. Ancak Erzurum halkının yüzde 90’ı sağ seçmenlerden oluşuyor. Nüfusun yüzde 25’ini oluşturan 4 ilçedeki Kürt nüfus da AK Parti’ye oy veriyor. Doğu da AK Parti’ye oy veriyor. Örgütün bir baskısı yok. Telefonla bazen uzaktan baskıların olduğunu duyuyoruz; ancak bunun etkisi yok. Halk özgür iradeyi tercih ediyor. Kürt - Türk entegrasyonu çok başarılı. Hısımlık çok fazla. Din kardeşliği duygusu da güçlü.” dedi.

Bölgeye çok büyük hizmetlerinin olduğunu belirten Akdağ, “Universiad’ın çok büyük katkısı oldu. Bundan sonra da olacak. Şu anda 2 binlerde olan yatak kapasitesi, 5-6 yılda 10 binlere çıkacak.” diye konuştu.

Sağlık alanındaki hizmetlere de değinen Bakan Akdağ, şöyle devam etti: “Sağlık hizmetleri göreve geldiğimizde 10 üzerinden 3 alırdı. Şimdi 7.5 alır. Pekiyi için daha çok çalışmamız lazım. Sağlıkta en ciddi sorun yetişmiş elaman sorunu. Sağlık örgütleri de doktor sayısının artırılmasını istemiyor. Avrupa'da 100 bin kişiye 350 doktor düşerken, Türkiye'de 160 doktor düşüyor. Doktorların şikayetlerinin farkındayım. Yaptığımız araştırmalara göre 2011 yılında doktorların memnuniyeti 5'lik endekste 3 ile 3,5 arasında. Vatandaşın memnuniyeti 2003’te DEİK'e göre yüzde 39 iken, 2011 TÜİK araştırmasına göre yüzde 73 çıktı. Yani memnuniyet artışının en yüksek olduğu alan sağlık oldu. Asayişte bu oran yüzde 58’den yüzde 78’e çıkmış. Eğitimde yüzde 48'den 63'e yükselmiş, adalette ise yüzde 46’dan 37’ye inmiş. Yargıda büyük reforma ihtiyaç var. Basının, sadece Ergenekon sanıklarının içeride kalmasına odaklanması yanlış. Bir başhekim de kalabiliyor. Yargıda problem var. Bir suç varsa herkes cezasını bulsun, ama hızlı olsun.”

AK Parti’nin hizmet odaklı bir parti olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Bu oylar da bunun neticesi. AK Parti'nin kurulduğundan bu yana bu var. Başbakan Erdoğan ilk partiyi kurdu, yüzde 34 oy aldı. Bunun iki sebebi var: İstanbul Belediyesi'nde çok başarılı işler yaptı. İkincisi; 28 Şubat'ta yaşanan mağduriyetlerin sembolü bir isim oldu.” dedi.

Sağlık personeline yapılan şiddetin asla kabul edilemez olduğunu söyleyen Akdağ, şunları söyledi: “Bir maganda işi. Bunu çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Doktorlar ayrı bir sınıf, ama ayrıcalıklı bir sınıf olarak kabul etmemeliyiz. Hastaların yüzde 1’i şiddet eğiliminde. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Hasta hakları ofisine şikayet edilebilir 184'e bildirilebilir. Acillerde güvenlik personeli sayısını 10 kat artırdık. Emniyetten de destek istiyoruz. Sevgi en iyi ilaçtır diye kampanya yapıyoruz. Kamera sistemleri kurduk ve kuruyoruz. Toplumdan da bu konuda destek istiyoruz.”

Gazeteciler, yemekten sonra Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2627 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim