• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Akdağ: Sosyalist doktorlarla hastaları karşı karşıya getirdiler

Akdağ: Sosyalist doktorlarla hastaları karşı karşıya getirdiler
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların iş yükünden şikayet eden Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) meslektaşlarına en büyük haksızlığı yıllarca tıp fakültelerindeki öğrenci sayısının azaltılmasını ...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların iş yükünden şikayet eden Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) meslektaşlarına en büyük haksızlığı yıllarca tıp fakültelerindeki öğrenci sayısının azaltılmasını isteyerek yaptığını öne sürdü.Akdağ, hastalarla ‘beyaz önlüklüler’ arasındaki ilişkiyi arızalandıran en önemli sebebin TTB’nin eylemleri olduğunu söyledi. Demokratik eyleme saygı duyduğunu, tartışmaya açık olduğunu belirten Akdağ, “İşin içine hastaları kattığınız, hastalara hizmet vermeyeceğim dediğiniz her eylem bu ilişkiyi bozar. Yaptıkları tıp etiğine, yeminine asla uymuyor. Sorun varsa hükümetledir, hastayla ne problemleri var. Kozlarını hükümetle paylaşsınlar” dedi. Doktorların hasta ve yakınlardan şiddet görmesiyle ilgili de Akdağ şöyle konuştu: “Günde 1.5 milyon insan doktorla karşı karşıya geliyor. Çok büyük bir hizmet arzı var. Doktora yönelik şiddetin arttığıyla ilgili bir bilgi yok. Örgütlerle bunu oturup konuşmalıyız. Ama tabip örgütü temelinde sosyalist bir örgüt. Bunu kendileri yazıp çiziyor. Şimdi bütün bunları sisteme, hükümete, sağlık bakanlığına karşı oldukları için kullanmayı arzu ediyorlar. Bu bir tabip örgütüne yakışmaz. Eğer şiddeti önleyeceksek oturup, birlikte konuşalım.”

Doktor sayısının en yüksek olduğu şehirlerde bile üzerlerindeki iş yükünün fazla olduğunu söyleyen Akdağ, “Hastalarımızı Avrupa, Ortadoğu’ya gönderip, ‘Hadi gidin, orada tedavi olun’ diyecek halimiz yok. Aslında doktorların üzerindeki iş yükünü de yeni sistemlerle olabildiğince dengeli paylaştırmaya başladık. istatistikler de doktor sayısının az olduğunu gösteriyor. Avrupa’da 100 bin kişiye 350 doktor, Türkiye’de 160 doktor düşüyor. Doktor sayısı artmadıkça, iş yükünü ortadan kaldıramaz. Sadece adaletli ve dengeli dağıtabilir” diye konuştu.

Performanstan dönüş yok

ESKİ sistemin vatandaşı mağdur ettiğini savunan Recep Akdağ, şunları söyledi: “AK Parti hükümeti olarak geri dönmeyeceğiz. Her ne kadar CHP bu sistemi döndürmek için Anayasa Mahkemesi’ne gitsede de, hukuk yavaş da olsa halkın lehine gelişiyor. Performans sistemi verimliliği artırıyor. Performans ödemelerinin devam etmesini uygun buluyorum. Sistemi geliştirmek için herkesle konuşmaya da hazırım.”


Mesude ERŞAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2559 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim