• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Akdağ: "Ülke genelinde aile hekimliği kadroları artırılacak"

Akdağ: "Ülke genelinde aile hekimliği kadroları artırılacak"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülke genelinde aile hekimliği kadrolarının artırılacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da bir otelde basına kapalı düzenlenen İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelindeki sağlık yatırımlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Türkiye'de sezaryen oranlarının yüksek olduğuna dikkati çeken Akdağ, şöyle devam etti:

"Özellikle bizim önemli bir paydaşımız olan özel hastanelerimizden bir şey istiyoruz. Sezaryen oranlarımız çok yüksek. Türkiye'de özel hastanelerde her 4 doğumun 3'ü sezaryen yapılıyor. Yani yüzde 75'i. Bu oran, Adana'da yüzde 90'ın üstünde. Onun için özel hastanelerimizle görüştük. Bu oranı mutlaka aşağıya düşüreceğiz. Gereksiz sezaryenleri önlemek için hem kadınlarımızı hem çocuklarımızı oldukça hırpalayıcı işlemden, gereksiz yapılanlardan kurtarmak için bir eylem planı hazırlıyoruz."

Akdağ, ülke genelinde aile hekimliği kadrolarının artırılacağını bildirdi.

Adana'da şu anda 3 bin 300 kişiye bir aile hekiminin hizmet verdiğini dile getiren Akdağ, "Süreç içerisinde bu sayıyı 3 binin altına çekmek istiyoruz. Hizmetler daha kaliteli bir hale gelebilsin." ifadesini kullandı.

- İçme sularının klorlanması

Bakan Akdağ, tüm şehirlerde, özellikle köylerdeki klorlama cihazlarının otomatik olmasını istediklerini anlattı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde içme suyundaki "mikrobiyal kirlenme"ye değinen Akdağ, bunun ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını hatırlattı.

Zaman zaman köylerde olmak üzere daha küçük ölçekli böyle salgınlar yaşanabildiğini ifade eden Akdağ, "Aslında AK Parti hükümetleri döneminde köylerin hepsine içme suyu gönderdik ancak bu içme sularının otomatik cihazlarla klorlanması lazım. Çok büyük para tutan bir şey de değil. Sadece iyi organize edilip bunların satın alınması hatta bir hizmet satın alınması yapılarak, bakımının da temin edilmesi lazım. Bunu da inşallah yapacağız." diye konuştu.

- Adana ve ilçelerindeki sağlık yatırımları

Akdağ, Adana'nın Doğankent Mahallesi'nde, Yüreğir ilçesindeki devlet hastanesinin yapımı tamamlanıncaya kadar semt polikliniği inşa edecekleri bilgisini verdi.

Daha çok kalp damar cerrahisi alanında hizmet veren Seyhan Uygulama Merkezinin ise şehir hastanesi tamamlandıktan sonra bunun ardından gelecek bir hastaneye dönüştürüleceğini aktaran Akdağ, şunları kaydetti:

"Tufanbeyli ilçesinde doktor eksikliğini gidereceğiz. Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke ve Kozan ilçelerini bir bölge olarak düşünüyoruz. Onun için Kozan Devlet Hastanesini de kuvvetlendiriyoruz. Yeni hastane yaptık. Bunu da en geç 1,5 ay içinde hizmete sokacağız. Kozan, bir bölge olarak hizmet edecek. Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke'den ihtiyacı olan hastalarımız şehre gelmeden Kozan'da hizmet alsın istiyoruz. Aladağ'da ise yeni bir hastane yapmak için ihale süreci başladı. Uzun süreli bakım gerektiren hastalarımız var. Bunlar yoğun bakım gerektirmiyor ama sürekli bakım gerektiren hastalar var, bir kısmı yaşlı hastalarımız. Karataş'taki bu hastaneyi, hastanelerimizden birine bağlı olarak bu amaçla kullanacağız. Karataş'ı kendi hastane hizmetine devam ettirerek kullanacağız. Arkadaşlarımız bu husustaki gerekli çalışmaları yapacak."

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim