• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Akdağ'ın elinden ödül alan yılın doktoruna müebbet hapis!

Akdağ'ın elinden ödül alan yılın doktoruna müebbet hapis!
Karakol baskınında bir eri şehit ettiği ileri sürülen ve 12.5 yıl hapis yatan Ali Dursun’un, geçen sene ‘yılın doktoru’ seçildiği ortaya çıktı.

1992 yılında PKK’nın kanlı eylemlerine katıldığı iddia edilen bir gruba açılan ve yaklaşık 21 yıldır devam eden davada ikinci kez karar çıktı. İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin yürüttüğü davada yargılanan 8 sanıktan 5’i mübbet hapis cezasına çarptırıldı. Müebbet yiyen sanıklar arasında Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde pratisyen hekim olan doktor Ali Dursun da vardı. Üstelik Dursun’un geçtiğimiz yıl "yılın doktoru" seçildiği ve ödülünü eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elinden aldığı ortaya çıktı.

Kod adı da 'doktor'du

İşte bu çocuk doktoru Ali Dursun’un ardından film gibi bir hikaye çıktı. Mahkemenin gerekçeli kararına göre Dursun’un PKK ile ilişkisi 1988’de kazandığı Bursa Uludağ Tıp Fakültesi öğrencisiyken başladı. Dursun, PKK’nın gençlik örgütlenmesi sorumlularıyla birlikte aynı evde kalıyordu. ‘Doktor’, ve ‘Edip’ gibi kod isimleri kullanıyordu.

Karakola saldırdı

Dursun ve 4 terörist, 2 Nisan 1992’de Bursa’da Kestel Jandarma Karakolu’nu bastı. Saldırıda jandarma eri Durmuş Özer şehit oldu. Eylemin ardından Ali Dursun, yeni bir görevle İstanbul’a gönderildi. Bu süre içerisinde yaralı bazı örgüt üyelerinin tedavisiyle ilgilendi. İki örgüt üyesinin ölümüne sebep olmakla suçlanan terörist Ahmet Akgül’ü de ‘halk mahkemesi’ adı altında sorguladı. Gece boyunca ses kaydı alınarak yapılan sorguda Akgül, ölüm cezasına çarptırıldı. İnfazını yapan da yine Ali Dursun’du. Bu infazdan 10 gün sonra Dursun ve arkadaşları İstanbul Emniyeti’nin düzenlediği bir operasyonla gözaltına alındı. Dursun iki eylemi de itiraf etti ve tutuklandı.

12.5 yıl tutuklu kaldı

Ancak mahkemede, emniyetteki ifadelerin işkence yoluyla alındığını iddia etti. Mahkeme buna rağmen 11 Nisan 2003 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet verdi. Yargıtay, çelişkilerin giderilmesi ve maddi gerçeğin kuşkuya yer vermeyecek şekilde ortaya konulması gerektiğini belirterek mahkemenin kararını bozdu. Böylece 12.5 yıl cezaevinde kalan Dursun, 30 Aralık 2004 tarihinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Ödül aldı, müebbet yedi

Yargılama süreci devam ederken Ali Dursun da henüz 1’inci sınıfta ayrıldığı Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geri döndü. Bu arada evlendi, 3 çocuk sahibi oldu. Tıp Fakültesini bitirdi, hatta onur belgesi bile aldı. İlk görev yeri Mardin‘in Derik ilçesiydi. Aile hekimi olarak göreve başladı. Geçen yıl ise Sağlık Bakanlığı tarafından “yılın doktoru” ödülüne layık görüldü. Aynı törende yılın doktoru ödülünü alan bir diğer isim ise Dursun’un Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan kardeşi Recep Dursun’du. İki kardeş de ödüllerini dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elinden aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim