• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Akdağ'ın İngiltere'den yabancı doktor mesajı

Akdağ'ın İngiltere'den yabancı doktor mesajı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık sektöründeki durumu değerlendirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da, Türk-İngiliz İşadamları Derneği (TBCCI) tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

LONDRA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık sektöründeki durumu değerlendirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da, Türk-İngiliz İşadamları Derneği (TBCCI) tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldı. İşadamı Remzi Gür'ün Başkanı olduğu TBCCI'nın Londra'daki ofisinde gerçekleşen toplantıya Türk ve İngiliz sağlık turizmi çalışanları ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren işadamları katıldı. Toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantı sonrasında katılımcıların sorularını da yanıtlayan Bakan Akdağ, Türkiye'deki sağlık sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 3 günlük ziyaret amacı ile İngiltere'de bulunduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Akdağ, Türkiye'de son 5 yıldır ciddi bir şekilde sağlık dönüşüm programı uygulandığını ve bu nedenle birçok ülkeye ziyarette bulunduklarını açıkladı. Ziyaret ettikleri ülkelerde sağlık bakanları ile görüştüklerini ve hastane ziyaretleri ile sistemin nasıl çalıştığı konusunda incelemelerde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Akdağ, İngiltere ve Türkiye'deki sağlık sektörünü kıyaslayarak, iki ülkede de doktor sayısı açısından yetersizlik olduğunu ifade etti.

Doktor sayısının arttırılması yönünde yapılacak girişimde İngiltere'nin daha şanslı olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Akdağ, sebep olarak İngiltere'ye gelen doktorların, konuşmak zorunda oldukları dilin İngilizce olmasını gösterdi. Türkiye'ye gelecek olan doktorun Türkçe konuşmasının gerektiğini de ifade eden Akdağ, 1920'li yıllardaki yasal düzenlemeler sonucunda Türkiye'de yabancı doktor çalıştırılmasının mümkün olmadığını, ancak bunu değiştirmek için, ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Konuşmasında "Hükümet olarak şundan çok memnunuz. Öteden beri İngiltere ile aramızdaki iyi müasebetler son zamanlarda çok daha mükemmel bir hale dönüştü. Sayın başbakanımızın İngiltere'yi ziyareti sırasında İngiltere Başbakanı ile yaptığı görüşmeler ve sonrasında alınan kararlar, gerçekten dostluğumuzun ortak menfaatler düzleminde mükemmel geliştiğini gösteriyor" diyen Akdağ, İngiltere'nin Türkiye'deki PKK terörü konusunda da kararlı bir şekilde Türkiye'nin arkasında durduğunu ve KKTC konusunda ise doğru ve güzel kararlar almış olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim