• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Akdeniz Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans eğitimi başlıyor

Akdeniz Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans eğitimi başlıyor
Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, iş sağlığı ve güvenliği alanında tezsiz yüksek lisans programına öğrenci almaya başlayacak.

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitünün, 2014-2015 akademik yılı bahar yarıyılında, iş sağlığı ve güvenliği alanında tezsiz yüksek lisans programına öğrenci almaya başlayacağı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesinin, "İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı" açma teklifi, YÖK tarafından onaylandı.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erkan, yaptığı yazılı açıklamada, 2014-2015 akademik yılı bahar yarıyılında programa 100 öğrenci alınmasının planlandığını ve tezsiz yüksek lisans eğitiminin 10 ders ve bir projeden oluştuğunu bildirdi.

Erkan, çalışanların sağlık ve güvenliğinin üst düzeyde sağlanarak korunmasının, son yıllarda önemi giderek artan konular arasında yer aldığını vurguladı. Yaşanan elim iş kazaları sonrası her yıl yüzlerce çalışanın yaşamını yitirdiğini belirten Erkan, yaşanan kazaların, iş sağlığı ve güvenliği alanında yasal ve pratik düzenlemelerin iyileştirilmesi gereğini ortaya koyduğunun altını çizdi.

Devletin, başta 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu olmak üzere yasalar ve yönetmeliklerde değişiklikler yaparak iş sağlığı ve güvenliği alanında düzenleyici, kontrol edici ve teşvik edici görevlerini yerine getirmeye gayret ettiğini vurgulayan Erkan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yapılan düzenlemeler, ülkemiz için yeni bir meslek dalı olan iş güvenliği uzmanlığının doğmasına vesile olmuştur. Kamu ve özel sektördeki her işletmede iş güvenliği uzmanlarını istihdam etme zorunluluğunu getirmiştir. Üniversitelerin 4 yıllık Mühendislik Fakültesi bölümleri mezunları ile fizik, kimya, biyoloji bölümleri mezunları ve teknik öğretmenler, bir ay süren teorik ve pratik eğitim aldıktan sonra, ÖSYM tarafından yılda iki defa yapılan sınava girerek iş güvenliği uzmanı olabilmektedirler. İş güvenliği alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans yapanlar, herhangi bir ek eğitim almadan direkt olarak B sınıfı uzmanlık sınavına girmeye hak kazanıyor. Özellikle A ve B sınıfı uzman ihtiyacının hat safhada olduğu ülkemizde, bu durum üniversite mezunu gençler tarafından büyük bir fırsat olarak değerlendirilmekte."

Bu haber toplam 10029 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim