• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Akredite hastaneler derneği kuruluyor

Akredite hastaneler derneği kuruluyor
Türkiye'de sağlık hizmeti sunan akredite olmuş 11 hastane tarafından sağlık hizmet sunumunun niteliğinin artırılması amacıyla “Akredite Hastaneler Derneği” kurulacak. Acıbadem Sağlık Grubu, Alman Hastanesi ve Universal Hospital Group, Anadolu Sağlık Merke

Türkiye'de sağlık hizmeti sunan akredite olmuş 11 hastane tarafından sağlık hizmet sunumunun niteliğinin artırılması amacıyla “Akredite Hastaneler Derneği” kurulacak. Acıbadem Sağlık Grubu, Alman Hastanesi ve Universal Hospital Group, Anadolu Sağlık Merkezi, Bayındır Hastanesi, Florence Nightingale Hastaneleri, Güven Hastanesi, Hisar Intercontinental Hastanesi, International Hospital, Kent Hastanesi, Memorial Hastanesi ve Mesa Hastanesi tarafından kurulan derneğe, akredite özel, kamu ve üniversite hastaneleri üye olabilecek.

Derneğin kuruluşuna ilişkin düzenlenen basın toplantısında, dernek üyeleri tarafından hazırlanan ortak basın metni International Hospital Direktörü Meri Bahar tarafından okundu.

Bahar, derneğin amacının öncelikle Türkiye'de sağlık hizmeti sunumunun niteliğinin artmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Meri Bahar, bu amaca yönelik olarak Türkiye'de dünya standartlarında hizmet veren sağlık kuruluşları arasındaki çalışmaları koordine etmek, verimliliklerini artırmak, hastalar, resmi kurumlar, üniversiteler, meslek odaları ve ilgili vakıf ve derneklerle daha etkili bir iş birliği oluşturmak istendiği kaydederek, uluslararası alanda Türkiye'nin adından söz edilmesine başlandığını ve ABD, Batı Avrupa ülkelerinden son yıllarda Türkiye'ye tedavi amacıyla birçok hastanın gelmeye başladığını bildirdi.

DERNEĞİN ÖNCELİKLİ HEDEFLERİ

Bahar, Türkiye'de sağlık hizmeti sunumunda niteliğin sürekli geliştirilmesi amacıyla politikalar üretilmesini özendirerek gerek üyeler arasında, gerekse ülke çapında sağlıkta kalite bilincinin yerleştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, bu alanda kalite ve akreditasyon konusunda bilinç oluşturulması için ilgili kuruluşlarla iş birliğine gitmek, uluslararası akreditasyona ilişkin çalışmaları teşvik etmek ve bu amaçla ortak çalışmalar yürütülmesini amaçladıklarını kaydetti.

“AMAÇ BÖLMEK DEĞİL”

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sektörde birden çok dernek bulunduğunu, yeni kurulacak derneğin ise farklı amaçları olduğunu söyledi.

Aydınlar, “Derneğimizin amacı bir başka derneği bölmek, parçalamak, ayrımcılık yapmak değil. Hizmet kalitesini yükseltmek, diğer hastanelere öncü olmak için kurulmuş bir dernek” dedi.

Bir gazetecinin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın fark ücretine ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Aydınlar, şunları söyledi:
“Dernek olarak bu konudaki görüşlerimizi tespit edip önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Sağlık Bakanının söylediği sözler bir kesim için doğrudur bir grup için doğru değildir. Siz yoğun bakımda 1 hastaya 1 hemşire verirsiniz, maliyetiniz farklıdır, 10 hastaya 1 hemşire verirsiniz maliyeti farklıdır. Biz bu konudaki görüşlerimizi derli toplu şekilde kamuoyunun bilgisine sunmayı hedefliyoruz.”

Bu haber toplam 1568 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim