• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Akupunktur tedavisi bebek sahibi olmak için umut oldu

Akupunktur tedavisi bebek sahibi olmak için umut oldu
5 kez tüp bebek denemesinden sonuç alamayan Zehra Kaleli, akupunktur tedavisiyle bebeğine kavuştu. Dr. Buğra Buyrukçu, tedavinin erken menopoz döneminde bile etkili olduğunu söylüyor

 

Başkentte 14 yılda 6 kez aşılama, 5 kez tüp bebek denemesi başarısızlıkla sonuçlanan Zehra Kaleli, 5 bin yıllık akupuntur mucizesi ile hamile kaldı. "İmmunolojik infertilite" teşhisi konulan hasta, gördüğü tedavi sonrası geçtiğimiz günlerde Elanur ismini verdiği bebeğini kucağına aldı.

Tedaviyi yapan İmmunoloji Uzmanı Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, hastanın embriyosu "dondurulmuş" olmasına rağmen, akupunktur ile gebeliğin oluştuğunu ve doğumun gerçekleştiğini söyledi. Buyrukçu, "Bu yöntemle tüp bebekte başarı oranları yüzde 20 ila 30 arasında artıyor. Sebebe göre başarı oranları da farklı düzeylerde oluyor ama biliyoruz ki her hastada başarı oranı artıyor" dedi. Buyrukçu, "Akupunktur, erken menapoza girmiş kadınlarda, menapoz daha oturmamışsa, hormon seviyeleri yeni yükselmeye başlamışsa yumurta sayısının artırılması için bile kullanılıyor" diye konuştu.

Mucize bebeğin doktoru  Dr. Buğra Buyrukçu, "Zehra Hanım'da bağışıklık sistemiyle alakalı bir kısırlık söz konusuydu. Daha önce 5 kez tüp bebek denemesi yapmış ve başarısız olmuş ve maalesef artık çocuk yapmak ile ilgili ümidi de kalmamış bir hastaydı" dedi.

12 seansta gebelik

Kaleli'ye haftada 1 kez toplam 12 seans akupunktur tedavisi uyguladıklarını anlatan Buyrukçu, "Hastamızın dondurulmuş embriyoları vardı. Dondurulmuş embriyonun rahme tutunmasını kolaylaştırmak amacı ile bize gelmişti. Tedavi sonrası embriyo dondurulmuş olmasına rağmen gebelik oluştu ve doğumla sonuçlandı. Elanur dünyaya geldi" diye konuştu. Buyrukçu, hastada arı ürünleri ile yapılan bir bilimsel tedavi şekli olan apiterapi ile bitkisel tedavi fitoterapi yöntemlerini de kullandıklarını belirtti.

'Son şansta geldi'

37 yaşındaki Zehra Kaleli, bugüne kadarki her denemede hayal kırıklığı yaşadıklarını ama hiçbir zaman pes etmediklerini söyleyerek, "Hep mücadele ettim. Çok umutsuzluğa kapılmıştım, televizyonda bir çocuk gördüğüm zaman bile çok üzülüyordum. 'Olmayacak mı? Sonrası ne olacak?' diye. Son şansımdı zaten bu benim. Maddi, manevi her şekilde bitmiştim artık. Bir daha denemeyecektim. Aslında 14 yıl boyunca biz hep sorun eşimde zannediyorduk. O tedavi görüyordu. Sonra burada bazı özel tahliller yapıldı. Bende de sorun olduğu ortaya çıkınca Buğra Hoca bana yönelik işlemleri başlattı. 2 tane dondurulmuş embriyom vardı. Transfer yapıldıktan sonra 12 gün bekleme süreci oluyor. Kan verdiğimiz gün her zaman daha heyecanlı oluyordu. Tuttu mu, tutmadı mı, her seferinde hüsranla dönüyorduk ama bu kez tutmuştu. Havalara sıçradım. Çok ağladım, çok sevindim. Allah tüm isteyenlere versin. Çok güzel bir duygu. Hamileliği yaşamak, sonrasında kucağında görmek çok güzel. 14 yıl sonra çok farklı bir heyecan" diye konuştu.

'Her hastada başarı artıyor'

5 bin yıllık geçmişi olan akupunkturun, 5 bin yıldır çocuk sahibi olabilmek için de kullanıldığını söyleyen Buyrukçu, şunları kaydetti:

"Nasıl ki tıp çok hızlı ilerliyor, akupunkturda da spesifikleşme çok ilerlemiş durumda. Sadece çocuk sahibi olamayanlara özel akupunktur tedavileri, belirli ülkelerde çok gelişmiş ve ilerlemiş durumda. Ben de bunun eğitimini Amerika'da aldım. Bu konuda yüzlerce bilimsel çalışma var. Tüp bebek tedavisi ya da yumurta toplama işlemi sırasında ya da tüp bebek tedavisi olmuş, bitmiş ama genel destek tedavisi anlamında, yumurtalıkların kuvvetlendirilmesi, rahim duvarının sağlıklı büyümesi, sağlıklı tutunma özelliği kazanması anlamında kullandığımız bir yöntem. Binlerce hasta üzerinde vücutta daha başarılı olmuş noktaları tespit eden bilimsel çalışmalar üzerinden tedaviyi uyguluyoruz. Bu uygulamanın yüzde 20 ila 30 oranında başarı oranını artırdığını biliyoruz. Sebebe göre başarı oranları da farklı düzeylerde oluyor ama biliyoruz ki her hastada başarı oranı artıyor.

Erken menopozda etkili

Yumurtada sorun varsa daha kaliteli yumurta elde etmeyi sağlıyor. En önemlisi de yumurta sayısı ile ilgili olumlu bir katkısı oluyor. Özellikle erken menopoza girmiş hastalarda eğer menopoz daha oturmamışsa, hormon seviyeleri yeni yükselmeye başlamışsa, yumurta sayısının artması için de akupunktur kullanılıyor."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7202 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim