• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Alerji tedavi edilmediğinde astıma yol açabilir!

Alerji tedavi edilmediğinde astıma yol açabilir!
Sağlıklı bir yaşam ancak iyi işleyen bir bağışıklık sistemi ile mümkün olur. Bağışıklık sisteminin yetersiz çalışması ciddi ve yaşamı tehdit edebilen hastalıklara neden olurken, gene aynı sistemin yersiz ...

Sağlıklı bir yaşam ancak iyi işleyen bir bağışıklık sistemi ile mümkün olur. Bağışıklık sisteminin yetersiz çalışması ciddi ve yaşamı tehdit edebilen hastalıklara neden olurken, gene aynı sistemin yersiz ve aşırı tepkileri olan allerjiler de yaşam kalitesini düşürmekten astım gibi rahatsızlıkların nedeni olabilir. ART Tıp Merkezi Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Murat Unan, tamamen doğal özellike hamileler, çocuklar, yaşlılar ve ilaç kullanamayan hastalarda uygulanabilen alerji ve tedavileri hakkında bilgi veriyor.

Allerjik hastalıkları olan bireyler, normal şartlarda bir bağışıklık tepkisine gerek duyulmayacak çiçek polenleri, gıdalar veya hayvan tüylerine karşı aşırı reaksiyonlar gösterirler. Bu reaksiyon, ağırlıklı olarak bedenin dışarı ile temasta olan deri, solunum yolları ve sindirim sistemi gibi yüzeylerinde gerçekleşir. Buna göre kişinin duyarlılığına ve genetik altyapısına göre egzama, saman nezlesi, astım veya gıda allerjileri oluşur.

Tamamlayıcı ve Bütünsel Tıp açısından bakıldığında, bağışıklık sisteminin aşırı tepkilerini çeşitli uyarı ve regülasyon (düzenleme) tedavileri normal düzeyine çekmek mümkündür. Ancak bu tedavilerin başarılı olması için, en başta bağışıklık sistemini şekillendiren bağırsak yüzeyi ve bakteri dengesinin yeniden oluşturulması gerekir. Diğer yandan, allerjik reaksiyonlarda ortaya çıkan atık maddelerin de dokulardan uzaklaştırılması tedavi başarısını arttıran yaklaşımlardır.

Allerji şikayetleri olan bireylere aşağıdaki tamamlayıcı tedavi yaklaşımları sunulabilmektedir:

- Nöralterapi ile hücrelerin ve içinde yaşadıkları ortamın işlevlerini regüle edilir. Ayrıca, bedendeki bütün organ sistemlerinin uyum içinde çalışması sağlanır.
- Akupunktur ile bedenin kendi enerji dengesini (chi) yeniden kazanması sağlanır. Bu yöntemle ayrıca bağışıklık ve hormon sistemleri normal işlevlerine yönelmek üzere uyarılırlar.
- Özel frekanslı manyetik alan ve biofoton uygulamaları hücreler arasındaki dengenin oluşmasına yardım eder.
- Uyarılmış oksijen tedavisi (singlet oxygene energy) ile bütün hücre ve dokuların canlanması sağlanır.
- Kişiye özel besinlerin değerlendirilmesi ile uygunsuz gıdaların yükünü azaltılır. Sağlıklı beslenme ve yaşam alışkanlıklarının hayata geçirilmesi için ortaklık kurulur.
- Mikrobiyolojik düzenlemeler ile Candida adlı mantarın uzaklaştırılması sağlanır. Ayrıca, bağırsak bakteri dengesi yeniden oluşturulur.
- Allerji hastalarında sıklıkla görülen duygusal blokajlardan arınmak, yaşam kalitesini arttırır.


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2841 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim