• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Alınamaz denen böbreğini bağışladı kardeşini kurtardı

Alınamaz denen böbreğini bağışladı kardeşini kurtardı
Afyonkarahisar'da 2,5 yıldır kronik böbrek yetmezliği rahatsızlğı bulunan Ahmet Satılmış, 105 kilo ağırlığa sahip kız kardeşinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu

Kronik böbrek yetmezliği hastası Ahmet Satılmış, 105 kilo ağırlığındaki kız kardeşinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu.

Afyonkarahisar'da yaşayan 45 yaşındaki Ahmet Satılmış, 2,5 yıl önce böbrek yetmezliği yaşamaya başladı. Haftada 3 kez 4'er saat diyalize giren Satılmış'a annesi, babası, iki kardeşi ve oğlu böbreklerini bağışlamak istedi.

Çeşitli sebeplerle onlardan böbrek nakli olamayan Satılmış'a, son olarak 105 kilo ağırlığındaki kız kardeşi Habibe Yardım (43) böbreğini vermek istedi. Afyonkarahisar'da gittikleri devlet hastanesinde "25 kilo ver öyle gel" denilen Yardım, kardeşiyle birlikte Medical Park Antalya Hastanesine başvurdu.

Burada, kilosunun bir problem teşkil etmediğini öğrenen Yardım, yapılan ameliyatla kardeşine böbreğini vererek, onu sağlığına kavuşturdu.

- Üç günde taburcu oldu

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın Nisan 2012'de kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz programına alındığını belirterek, bu tarihten itibaren haftada 3 kez 4'er saat diyalize girdiğini söyledi.

Kız kardeşiyle canlı vericili böbrek nakli için hastanelerine müracaat ettiğini aktaran Demirbaş, yapılan tıbbi incelemeler sonucunda nakile engel bir durum tespit edilmediğini vurguladı.

Ameliyatın başarılı geçtiğini dile getiren Demirbaş, vericinin 3 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini kaydetti.

"Gayet rahatım"

Yardım, ise kardeşine uygun böbrek bulunması için 2,5 yıl beklediklerini fakat uygun organın bulunamadığını söyledi.

Bunun üzerine bazı yakınlarının böbreklerini vermek istediğini ancak uygun çıkmadığını dile getiren Yardım, en sonunda dayanamayarak, kardeşine böbreğini vermeye karar verdiğini aktardı.

Habibe Yardım, böbreğini vermek istemesine karşın 105 kilo olmasından dolayı biraz tedirginlik yaşadığını ifade ederek, nakil için başvurdukları Afyonkarahisar'daki bir devlet hastanesinde "25 kilo ver öyle gel" dendiğini belirtti.

Bunun üzerine Antalya'daki Medical Park Hastanesi'ne geldiklerini dile getiren Yardım, "Nefes darlığı m vardı. Kilom da 105'ti. Sonra kiloyu da problem etmedim. Doktorlara söyledim. Onlar da 'Allah'ın izniyle kurtarırız' dediler. Yardımcı oldular. Hiç tereddüt etmeden ameliyata girdim çıktım. Gayet rahatım" diye konuştu.

"Şu anda halimize şükrediyoruz"

Böbrek nakliyle hayata tutunan Satılmış ise 2,5 yıldır diyalize girdiğini dile getirerek, hastalığa yakalandığında bütün dünyasının karardığını söyledi.

Diyalize girip çıktığında, baş ağrısından gece 12'lere kadar duramadığını, ağrısını dindirmek için en yakın sağlık birimlerini aradığını aktaran Satılmış, sağlığına kavuşması için bütün akrabalarının seferber olduğunu söyledi.

Satılmış, yakın akrabalarının hepsine Afyonkarahisar'da doku tahlili yaptırdıklarını ifade ederek, kimisinin böbreklerinin yaşlı çıktığı, kimisinin de ilaç kullandığı, tansiyon ve şeker hastası olduğu için uygun görülmediğini belirtti.

En sonunda kız kardeşinin dokularının uyuştuğunu vurgulayan Satılmış, "Şu anda halimize şükrediyoruz. Birbirine organ bağışında bulunmak insanlığın en güzel örneğidir. Herkesin korkmadan, çekinmeden organ bağışı yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim