• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

"Alkol Kansere Neden Oluyor"

"Alkol Kansere Neden Oluyor"
Avustralyalı Prof. Ian Olver, "Özellikle göğüs kanseri ile alkolün bağlantısının kadınları çok şaşırtacağını düşünüyoruz" dedi.

Avustralyalı ünlü doktor Prof. Ian Olver, alkolün kansere büyük etkisi olduğunu açıkladı.

Olver’e göre alkol, sigara kadar kanseri tetikliyor.

Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Prof. Ian Olver, "Özellikle göğüs kanseri ile alkolün bağlantısının kadınları çok şaşırtacağını düşünüyoruz." dedi.

Avustralya Kanser Konseyi de yaptığı açıklamada alkolün az kullanılmasının bile kansere yol açabileceği vurgulandı.

Prof. Ian Olver, "Avustralyalılar şunu iyi bilmeliler, alkol sigara kadar kansere neden olan zararlı bir şeydir." dedi.

Göğüs Kanseri Riskini 5 Kat Artırıyor
Avustralya Kanser Konseyi’nin yaptığı araştırmaya göre, ülkede kadınların büyük bir bölümü alkol kullandığı için göğüs kanserine yakalnıyor.

Avustralya Kanser Konseyi, alkolün göğüs kanserine yakalanma riskini 5 kat arttığını duyurdu.

Yine aynı araştırmada, alkolün; ağız kanseri, gırtlak kanseri, yemek borusu kanseri ve bağırsak kanseri neden olduğuna dair kanıtlar elde edildiği vurgulandı.

Şişmanlık ve Obezite Nedeni...
Alkolün ayrıca kanserin başlıca nedenleri arasında yer alan şişmanlığa ve obeziteye de neden olduğu belirtildi.

Prof. Ian Olver alkolün zararlarının zannedilenden çok daha fazla olduğunu ve her yıl ülkede 5 bin kişinin alkol ile bağlantılı kanser hastalıklarına yakalandığını ifade etti.

Alkolün içerisindeki kimyasal maddelerin insan vücudundaki hücrelerde hasarlar meydana getirdiği kaydedildi. Açıklamaya göre, hasar görmüş olan bu hücreler de genlerde anomaliler oluşmasına neden oluyor. Bu da kansere zemin oluşturuyor.

"Az Miktadra Şarap" Öngörüsü Doğru Değil
Araştırmanın ortaya çıkardığı bir başka gerçek de az miktarda şarap içmenin kalp hastalıklarını engelleyeceği öngörüsünün doğru olmadığı.

Avustralya Medikal Dergisi’nde (Medical Journal of Australia) yayınlanan bir makaleye göre, şarabın kalp hastalıklarını önlediği iddiası bir abartıdan başka bir şey değil.

Bir diğer araştırmacı Todd Harper de insanların çok büyük bir kısmının alkol ile kanser arasındaki ilişki hakkında hiç bir şey bilmediklerini ortaya koydu.

Vücutta Önemli Düzelmeler Oluyor
Avustralyalı bilim adamları, alkolün bırakılmasının ardından vücutta önemli düzelmeler meydana geldiğini belirtiyor.

Göğüs kanseri hastası olan Nina Tovey alkolü bırakmasının ardından 2 ay sonra 10 kilo almış, daha iyi uyumaya, daha az harcamaya ve spor yapmaya başlamış.

Araştırmanın ardından Ulusal Sağlık ve Medikal Araştırmalar Konseyi alkol kullanımını azaltmayı ve kanser ile olan bağlantısını anlatan bir tanıtım kampanyası hazırlığına başladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim