• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Alkolizme karşı 10 ilaç yolda!

Alkolizme karşı 10 ilaç yolda!
Büyük şirketler, alkolizme karşı yeni ilaçlar üretmek için çalışmalarına hız verdi. Çünkü, piyasadaki ilaçlar yetersiz kalıyor.

 

6.5 milyon genç ‘akşamcı’
İngiltere’de erkeklerin yüzde 33’ü ve kadınların yüzde 16’sı ‘tehlikeli düzeyde’ alkol bağımlısı. Bu durum alkolizmi İngiltere’de medyanın ve politikacıların öncelikli gündem maddesi haline getiriyor. Sokaklarda anti sosyal davranış biçimleri giderek artarken, aile içi şiddet ve otoyollardaki trafik kazalarının yarattığı dehşet hızla tırmanıyor. ABD’de ise, 18 milyona yakın insan alkol kullanımı yüzünden çeşitli sorunlar yaşıyor. Bunun en az iki katı insan da henüz teşhisi konulmamış olmakla birlikte yüksek risk grubunda. Yine ABD’de 7.5 milyon genç, ‘akşamcı’ denilebilecek oranda alkol kullanıyor. Uzmanlar, 1.5 milyon genç için de ‘bağımlı’ tanımını yapabileceklerini söylüyor. Uzmanlar, bu nedenle alkolizm tedavisinde kullanılan ilaçların geliştirilmesi konusunda ilaç firmalarının ‘iştahlı’ davrandıklarını öne sürüyor.

“ARTIK ÇOK GEÇ, İÇMEYE DEVAM”
İngiltere Kraliçesi 2’inci Elizabeth tarafından MBE (Üstün Hizmet Ödülü) ile ödüllendirilen Kıbrıslı Prof. Dr. Teoman Sırrı, aşırı alkol tüketiminin siroz ve kansere neden olduğunu söylüyor. İlaçlarla alkolü bırakan bağımlıların, psikolojik olarak alkolden kopamadığına dikkat çeken Sırrı, şöyle diyor: “Uyuşturucuda olduğu gibi alkol devamlı hastanın aklındadır. İnsanlar siroz ve kanser olduklarında yani karaciğerleri tahrip olduğunda alkolü bırakmaya niyetleniyorlar. O durumda bana bana gelen hastalara, “Artık çok geç, içmeye devam” diyorum. Alkol tüketimi, bağımlılığa dönüşen bir hastalıktır. Ve insan vücuduna yaptığı tahribat, düşünülenden çok daha fazladır.”

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8101 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim