• BIST 9645.02
  • Altın 2418.5
  • Dolar 32.5652
  • Euro 34.6991
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Alkolizme karşı 10 ilaç yolda!

Alkolizme karşı 10 ilaç yolda!
Büyük şirketler, alkolizme karşı yeni ilaçlar üretmek için çalışmalarına hız verdi. Çünkü, piyasadaki ilaçlar yetersiz kalıyor.

 

Kalbe de zarar veriyor
Prof. Sırrı, alkolün karaciğer dışında ağız, yemek borusu, mide ve bağırsaklarda da kansere yol açtığını anlatıyor: “Alkolün kalbe de büyük zararı var. Çünkü alkol, kalp kaslarını genişletir ve kalp yetersizliğini başlatır. Kalp spazmına ve göğüs ağrılarına neden olur. Damar sertliğine zemin hazırlar. Ayrıca beyin hücrelerini öldürdüğü için hafıza kaybına da neden olur. Başlangıçta alkolün cinselliğe iyi geldiği görüşü bile ortaya atıldı. Fakat bugün alkolün, az ya da çok, orta ve uzun vadede cinsel sağlığı bozduğu bir gerçek. Özellikle erkeklerde uyarılma konusunda olumsuz etkileri var ve sertleşme sorununa yol açıyor. Performans endişesi yaratıyor.Alkolü aşırı kullanmayanlar evde de tedavi görebilir. Ama aşırı kullananların mutlaka hastaneye yatmaları gerekir.”

Açken içki içmeyin
Eskiden kokteyllerde alkolün yanına lokum ve badem verildiğini hatırlatan Prof. Sırrı, “Şimdi artık davetlerde şampanya, şarap ya da bira tek başına takdim ediliyor. Beraberinde ise hiçbir şey ikram edilmiyor. İşte en kötüsü de bu, yani aç karna içki içmek. Aç karna içilen alkolün, mideye büyük zararları var. Bu yüzden alkolü mutlaka bir şeyler eşliğinde için” uyarısında bulunuyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8108 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim