• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Allogreft ödemeleri hakkında duyuru

Allogreft ödemeleri hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Allogreft ödemeleri hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

07/02/2014

DUYURU

ALLOGREFT ÖDEMELERİ HAKKINDA

 

Sağlık Bakanlığı tarafından, 27 Ekim 2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı tarihte yürürlüğe giren “İnsan Doku ve Hücreleri ile Bunlarla İlgili Merkezlerin Kalite ve Güvenliği Hakkında Yönetmelik” te belirtilen ruhsatlandırma süreci tamamlanana kadar; ön başvurusu, tek dağıtıcılık hakları bulunan üretici doku bankalarının adları ve bu bankaların tek dağıtıcılık yetkisi verdiği ürün grupları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından onaylanmış olan firmalara ait insan dokusu kaynaklı ürünlerin (allogreftlerin) bedelleri Kurum mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat doğrultusunda karşılanır. Geri ödemelerde aşağıdaki hususlar dikkate alınır.

(1) Alım tarihi 01.12.2013-31.01.2014 tarihleri arasında bulunan allogreftlerin; Kurumumuz resmi internet sitesinde yayımlanan 19.12.2013 tarihli “Allogreft Ödemeleri Hakkında” adlı duyuruda belirtilen TİTCK tarafından ön başvurusu, tek dağıtıcılık hakları bulunan üretici doku bankalarının adları ve bu bankaların tek dağıtıcılık yetkisi verdiği ürün grupları onaylanan firmalara ait olması şartıyla bedelleri Kurumca karşılanır.

(2) Alım tarihi 01.02.2014 tarihinden sonra olan allogreftlerin; TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış ve aynı zamanda TİTCK tarafından ön başvurusu, tek dağıtıcılık hakları bulunan üretici doku bankalarının adları ve bu bankaların tek dağıtıcılık yetkisi verdiği ürün grupları onaylanan firmalara ait olması şartıyla bedelleri Kurumca karşılanır.

(3) TİTCK tarafından ön başvurusu, tek dağıtıcılık hakları bulunan üretici doku bankalarının adları ve bu bankaların tek dağıtıcılık yetkisi verdiği ürün grupları onaylanmış olan firmaların onaylı bulunan ürün grupları dışında yer alan ürünlerinin bedelleri Kurumca karşılanmaz.

(4) Sağlık hizmeti sunucusu fatura ekinde;

a) Amerikan Doku Bankası Derneği (AmericanAssociation Of TissueBanks (AATB)) ve/veya Avrupa Doku Bankası Derneği (EuropeanAssociation Of TissueBanks (EATB)) tarafından verilen belgenin yer alması gerekmektedir.

b) Vericinin uygun bir biçimde tanımlanmış ve bağışlanan materyalin izlenebilirliğinin sağlanması için verici bilgileri ve bağışlanmış doku ve hücrelere ait benzeri olmayan tanımlayıcı kodu ( Donör ID) içeren yapışkan etiketin bir adedinin yer alması gerekmektedir. Yapışkan etiketin üzerinde ürünün;

1) Etiket adı,

2) Üretici doku bankasının adı,

3) Üretim ve son kullanma tarihi,

4) Benzeri olmayan tanımlayıcı kodu (Donör ID),

5) Küresel ürün numarası ( Barkod no) yer almalıdır.

c) Her bir ürün için doku ve/veya hücreden kaynaklı komplikasyonlara ait sağlık hizmeti bedellerinin karşılanacağını gösteren sigorta poliçesinin onaylı bir suretinin yer alması gerekmektedir.

(5) Sağlık hizmeti sunucusu tarafından, benzeri olmayan tanımlayıcı kodun (Donör ID) MEDULA-Hastane uygulamasında açılmış olan alana girilmesi zorunludur.

(6) Dermis yerine geçen allogreftlerin bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12957 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim