• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

"Altı üstü hemşire parçası"

"Altı üstü hemşire parçası"
Mahkeme ‘altı üstü hemşire parçası’ hakaretine 7 bin lira ceza verdi!

Ankara Sağlık Müdürlüğü, hukuki yardım verilen şiddet mağduru sağlık çalışanlarının sonuçlanan davalarını açıkladı. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta yakını çocuğunun tedavisi sırasında hemşire sağlık çalışanı ile tartıştı. Hasta yakınının ‘Altı üstü hemşire parçası’ diyerek hakarette bulunması üzerine Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanığın üzerine atılı hakaret suçunu işlediği anlaşıldığından 7 bin 80 TL adli para cezası ile cezalandırıldı.

Ankara Sağlık Müdürlüğü hukuki yardım verilen şiddet mağduru sağlık çalışanlarının sonuçlanan davalarını açıkladı.

İl Müdürlüğü’nün 2012-1013 yılında hukuki yardım verdiği 20 davadan 3’ü duruşmada müşteki-sanık şikayetinden vazgeçtiği için dava düştü. Diğer 17 dava da ise hakaret, yaralama ve kamu malına zarar verme gibi suçlardan toplam 55 bin 460 lira para cezası kesildi. Hakaret ve yaralama suçu nedeniyle bazı sanıklara 1 aydan 11 ay 20 güne kadar hapis cezası verildi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde 2012 yılı Ekim ayında Acil Tıp Teknisyeni Sağlık Çalışanına Sözel /Fiziksel Şiddet ‘hakaret, mala zarar verme, basit yaralama’ ile ilgili dava açıldı. 2012 yılı Ekim ayında Acil Tıp Teknisyeni (ATT) sağlık çalışanının yönetimindeki ambulans ile acil yardım ekibi iki aracın çarpıştığı trafik kazasına gitti. Yaralılardan birinin ambulansa alınarak tedavisinin yapıldığı sırada, diğer kişi oğlunun yere düşerek kalp krizi geçirdiğini derhal müdahale edilmesi gerektiğini beyan ederek sürücü ATT sağlık çalışanının ‘Yakasına yapıştığı, kendisini tartakladığı, üniformasının kolunu yırttığı, kolundaki saati yere atarak tekmelemek suretiyle kırdığı ve kendisine küfür ederek’ hakarette bulunduğu iddia edildi. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın yaralama suçu sabit görüldüğünden 2 bin TL, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 4 bin 40 TL ve mala zarar verme suçundan bin 320 Tl olmak üzere toplam 7 bin 360 TL adli para cezası ile cezalandırılması hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesinde hekim sağlık çalışanına sözel ‘hakaret, basit tehdit’ ile ilgili dava açıldı. Dava, 2012 yılı Ağustos ayında Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinikte yaşanan şiddet olayı nedeniyle açıldı. Poliklinikte görevli hekim sağlık çalışanı hastayı muayene ettiği sırada aralarında meydana gelen tartışma üzerine hastanın hekim sağlık çalışanına hitaben ‘Doktor müsvettesi, senin buradan ayağını kaydıracağım’ şeklinde sözler ile hakaret ve tehdit edip, odasından, kapısını çarparak dışarı çıktığı beyan edildi. Ankara 9.Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada; sanığın üzerine atılı hakaret suçunun karşılıklı olarak gerçekleştiği anlaşıldığından ceza verilmesine yer olmadığına, vuku bulan şikayetten vazgeçme sebebi ile sanıklar hakkında açılan tehdit davasının ayrı ayrı düşürüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4819 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim