• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Amaç sağlığı tekelleştirmek

Amaç sağlığı tekelleştirmek
Medikal Estetik Derneği Temsilcisi Dr. Serkan Öztürk güzellik merkezlerinin kapatılmasını öngören yasal düzenlemeyi eleştirerek, "Ayaktan teşhiş ve tedavi yapan özel sağlık kuruluşlarının kapatılmasındaki amaç sağlığı tekelleştirmek ve özel hastanelere sa

Medikal Estetik Derneği Temsilcisi Dr. Serkan Öztürk güzellik merkezlerinin kapatılmasını öngören yasal düzenlemeyi eleştirerek, "Ayaktan teşhiş ve tedavi yapan özel sağlık kuruluşlarının kapatılmasındaki amaç sağlığı tekelleştirmek ve özel hastanelere satmaktır" dedi.

SAĞLIK Bakanlığı personel açığını ve denetim yetersizliğini gerekçe göstererek ayakta teşhis ve tedavi yapan özel sağlık kuruluşlarını kapatma kararı almıştı. Yönetmelik değişikliğinden etkilenecek kurumlardan biri olan güzellik merkezi sahibi Medikal Estetik Derneği Ankara temsilcisi Dr. Serkan Öztürk konuyla ilgili görüşlerini Ankara Hürriyet’e anlattı.

Dr Serkan Öztürk, "Sağlık Bakanlığı 2003 yılında güzellik merkezlerinde hekim bulundurma zorunluluğuyla ilgili sertifikasyon programı düzenledi. Yaklaşık 1200 hekim medikal estetik uygulama sertifikası aldı. Bugün ayakta tehşis ve tedavi yapan sağlık kuruluşlarını kapatma kararıyla güzellik merkezi kavramı iptal edildi" dedi.

Öztürk, yönetmelik değişlikliğiyle ilgili şikayetlerini şöyle sürdürdü:

"Taslak yönetmelikte hiçbir şekilde medikal estetik uygulamasına sahip hekimden bahsedilmiyor. Yüklü miktarlarda yatırımlar sonucu kurduğumuz merkezler kapatılmak ve hastane gibi büyük sermaye gruplarına teslim edilmek isteniyor."

Sağlık Bakanı ile konu hakkında yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirten Öztürk, hem hekim hem de hasta hakları açısından mağduriyetlerin yaşanacağını vurguladı.

Güzellik merkezlerinin kapatılmasının amacının hekimlerin kendi bünyesinde para kazanmasını engellemek olduğunu öne süren Öztürk, Sağlık Bakanlığı’na 170’e yakın dilekçe verdiklerini ama sonuç alamadıklarını ifade etti.

Kararın kapsamı geniş

Sağlık Bakanlığı personel açığını ve denetim yetersizliğini gerekçe göstererek ayakta teşhis ve tedavi yapan özel sağlık kuruluşlarını kapatma kararı almıştı.

Türkiye’deki butik kliniklerden özel tıp merkezlerine, medikal tedavi sunan kaplıcalardan güzellik merkezlerine kadar geniş bir yelpazedeki firmalar karardan etkilenecek. Ayakta teşhis ve tedavi yapan poliklinikler, özel dal merkezleri, güzellik merkezi ruhsatı olan kaplıcaların termal terapi bölümleri de karar kapsamına giriyor.

Bu haber toplam 1926 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim