• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Amatem'de Yataklı Hasta Kabulü Başlıyor

Amatem'de Yataklı Hasta Kabulü Başlıyor
Bursa Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan, uyuşturucu ve madde bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM'de yataklı hasta kabulüne bir hafta içinde başlayacaklarını belirterek, "Klinikte yatan hastalara 24 saat hizmet ...

Bursa Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan, uyuşturucu ve madde bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM'de yataklı hasta kabulüne bir hafta içinde başlayacaklarını belirterek, "Klinikte yatan hastalara 24 saat hizmet verilecek. Bursalı hastalar İstanbul'a gitmeyecek" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, çalışanları, kamu hastanelerinin yöneticileri ve aileleri düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.
Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki iftar yemeği, sağlık yöneticileri arasındaki dostluğu pekiştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmalarının anlatıldığı tanıtım videosunun film gösteriminin ardından konuşan Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa'da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bunun için tüm sağlık çalışanlarının da büyük özveride bulunduğunu söyledi.

Bursa'nın 4. büyük kent olduğunu ancak aynı şeyi sağlık alanında söyleyemediklerini belirten Akan, "Bursa'yı sağlık alanında hak ettiği noktaya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'nin belki de en iyi AMATEM'ini şehrimizde hizmete sokmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Ayakta hasta kabulü ve tedavisi yapılan Amatem'de önümüzdeki hafta içerisinde yatan hasta kabulüne de başlanarak klinikte yatan hastalara 24 saat esasına göre hizmet verilecektir. Böylece bugüne kadar İstanbul'a göndermek zorunda kaldığımız bu hastalarımızın ilimizde tedavi olmaları da sağlanmış olacaktır" dedi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olarak açılacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde poliklinik hizmeti verilmeye başlandığını hatırlatan Akan, uzun yıllardır konuşulan Dörtçelik Ruh Sağlığı Hastanesi'nin de güçlendirme ve ikmal inşaat ihalesinin İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını, hastanenin 2011 yılının sonunda tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.

Bursa'nın en az 3 tane eğitim ve araştırma hastanesine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Akan, bunun için dev bir sağlık kompleksine ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Akan, bunun için Samanlı bölgesinde 465 bin 380 metrekarelik alan üzerinde bin 300 yataklı sağlık kompleksi planlandığını belirtti.

Çalışmaları bir ekip ruhu içerisinde yürüttüklerini ifade eden Akan, bundan sonra aynı özveriyi göstermeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmanın ardından Dr. Akan, emekli olan personele plaket verdi.
Çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin de yapıldığı programda, semazenlerin gösterisi ise izleyenleri büyüledi.

beyazgazete.com

Bu haber toplam 5435 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim