• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Ambulans verilmeyen 67 günlük bebek öldü

Ambulans verilmeyen 67 günlük bebek öldü
Rahatsızlanan bebeğini hastaneye götüren anneye doktorlar sevk için ambulans vermeyince, 67 günlük bebek yolda hayatını kaybetti.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde oturan fabrika işçisi Ömer ile ev hanımı Nazire Akdemir'in 17 Haziran'da dünyaya gelen çocukları Mehmet Efe, annesi Nazire'nin düğün için gittiği Niğde'nin Çiftlik ilçesinde hastalandı. Nazire Akdemir, oğlunu Niğde Çiftlik'teki hastaneye götürdü. Durumu kötü olan Efe, ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mehmet Efe ile Niğde Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'nde Uzman Dr. A.H. ilgilendi. Dr. A.H., kan tahlili ve akciğer filmi sonucuna göre 'Safra yolu atrezisi' (safra yollarının gelişememesi) tanısı koyduğu Mehmet Efe'yi, ileri tetkik ve tedavi için Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroentroloji Hepatoloji bölümüne sevk etti. Anne Nazire Akdemir, oğlunun Niğde'den ERÜ Tıp Fakültesi'ne ambulansla götürülmesini istedi.

İddiaya göre, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. A.H. anneye, sevk için gönderdikleri ambulansların geç geldiğini, bebeği kendi imkanlarıyla Kayseri'ye götürmesini söyledi. Anne Akdemir de, hasta oğluyla birlikte şehirlerarası bir otobüsle Kayseri'ye geldi. Servis ile terminalden şehir merkezine yola çıkan Akdemir, kucağındaki oğlunun fenalaştığını görünce yakında bulunan Hacı Ahmet Özessiz Aile Sağlığı Merkezi'ne girdi. Mehmet Efe'ye burada önce aile hekimi Dr. Mustafa Sevim, daha sonra çağrılan 112 sağlık görevlileri müdahale etti. 1 saat hayata döndürülmeye çalışılan Mehmet Efe'nin yolda öldüğü belirlendi.

Mehmet Efe'nin ihmal nedeniyle öldüğünü iddia eden baba Ömer Akdemir, şunları anlattı: “Oğlum Niğde Devlet Hastanesi'nden Kayseri'ye sevk edilmiş. Eşim, doktordan ambulans istemiş ancak doktor eşimi hem 'Sen geri zekâlımısın' diye azarlamış, hem de 'Giden ambulans geri gelmiyor' diye ambulans vermemiş. Oğlumun yeni doğan sarılığı vardı. Sarılık nedeniyle Kayseri'de özel hastaneye, Eğitim Araştırma Hastanesi Doğumevi Kliniği'ne, Emel Mehmet Taarman Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Tahlillerinde hiçbir şey çıkmamıştı. Başka da bir rahatsızlığı yoktu.”

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopside Mehmet Efe'nin ölüm nedeninin belirlenemediği, alınan örnek parçaların Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak patolojik incelemeler sonucunda kesinleşeceği belirtildi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, soruşturma başlatılması talimatı verdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca soruşturma için bir müfettiş görevlendirildiği kaydedildi. Bebeği ambulansla sevk etmediğini iddia edilen Uzman Dr. A.H. hakkında da inceleme başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim