• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Ameliyat için kalp krizini beklemeyin!

Ameliyat için kalp krizini beklemeyin!
Kalp sağlığının ihmale ve ertelemeye gelmeyeceğini söyleyen Op. Dr. Sevuk, 'Kalp sorunu yaşayan vatandaşlarımız, ameliyat olmak için kalp krizi geçirmeyi beklemesin' dedi

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Utkan Sevük, insan sağlığı açısından hayati bir önem taşıyan kalp sağlığı konusunda, önemli uyarılarda bulundu.

Kalp fonksiyonlarının sekteye uğramasının, insan hayatını doğrudan etkilediğini belirten Op. Dr. Sevük, kalp sağlığının ihmale ve ertelemeye gelmeyeceğini söyledi. Op. Dr. Sevuk, "Kalp sorunu yaşayan vatandaşlarımız, ameliyat olmak için kalp krizi geçirmeyi beklemesin. Bir süre önce 70 yaşındaki bir hastamız, göğüs ağrısı şikayeti ile hastanemize başvurdu. Yaptığımız bir dizi tahlil ve tetkikler sonucu, koroner damarlarında tıkanıklık tespit ettik. Bunun üzerine koroner bypass ameliyatı yapılmasına karar verdik. Ancak bütün uyarılarımıza rağmen ameliyat olmayı kabul etmeyen Ansar Aksel isimli hastamız, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu kalbi durdu. 

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirilen hastamıza, derhal kalp masajı yapıldı. Acil servis ve kardiyoloji doktorlarının müdahalesiyle hastamız, yeniden hayata döndürüldü. 5 gün boyunca solunum cihazına bağlı yaşayan Ansar Aksel, 10. günün sonunda yoğun bakımdan çıkarıldı. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kalp fonksiyonu yüzde 55 oranından yüzde 25'e düşen, yani kalp kasılması ileri derecede zayıflamış olan ve kalp yetmezliği yaşayan Ansar Aksel'i, ameliyat hazırlıklarının tamamlanmasının ardından operasyona aldık. Kalp kasılmasındaki ileri derecede azalma nedeniyle ameliyatı çok riskli olan hastamızın 4 ayrı damarına, kalbini durdurmadan koroner bypass ameliyatı yaptık. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonrası 1 gün yoğun bakımda kalan Ansar Aksel , 6 gün servisimizde kaldıktan sonra sağlığına kavuşarak, taburcu edildi" diye konuştu.

"YURT DIŞINDA GELEN HASTALARIN SAYISI ARTIYOR"

Kamu Hastaneler Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ise, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sadece bölgede değil, ülkenin dört bir yanından ve yurt dışından gelen hastalara da hizmet sunduklarını ifade etti. Doç. Dr. Kurtoğlu, "İleri merkezlere artık gitmeye gerek yok, en ağır kalp ameliyatları başarı ile hastanemizde yapılmaktadır. Kalp ameliyatlarında başarı oranımız yüzde doksan beşlere ulaştı. Başarı çıtamızı her geçen gün, biraz daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Hastalarımıza hizmet bizlerin asli görevidir, hastalarımızı iyileştirmek bizler için çok önem ve değer arz etmektedir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3049 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim