• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Ameliyat sonrası göremediğini iddia eden kadın Doktor'dan şikayetçi oldu!

Ameliyat sonrası göremediğini iddia eden kadın Doktor'dan şikayetçi oldu!
Aydın’da yapılan operasyonla beynindeki tümörün alınmasının ardından görme kaybı yaşadığını ve boyunun 5 santimetre kısaldığını iddia eden Şükran Tükel, doktor hakkında Sağlık Bakanlığı ve Tabip Odası’na şikayette bulundu.

Aydın’da yapılan operasyonla beynindeki tümörün alınmasının ardından görme kaybı yaşadığını ve boyunun 5 santimetre kısaldığını iddia eden 4 çocuk annesi Şükran Tükel, doktor hakkında Sağlık Bakanlığı ve Tabip Odası’na şikayette bulundu.

Aydın’ın merkez Zafer Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Şükran Tükel (52), 1994 yılında eşinden boşandıktan sonra ev temizliği ve hasta bakımı yaparak ailesinin geçimini sağlamaya başladı. Üç çocuğunu evlendirdikten sonra oğlu Volkan ile birlikte kalmaya devam eden Tükel, 11 Ağustos 2013 tarihinde Ramazan Bayramı ziyareti için bulunduğu oğlu Okan’ın evinde baş dönmesi sonucu baygınlık geçirdi. Riskli olan ameliyat için tavsiye üzerine özel bir poliklinikte görevli doktor N.Ö. ile irtibata geçen Tükel, bir kez iptal etmesine rağmen çocuklarının ısrarı üzerine 18 Eylül’de ameliyat oldu. Beynindeki tümör başarılı bir operasyonla alınan Tükel, operasyon sonrası sağ gözünün yüzde 100’e ve sol gözünün ise yüzde 52 oranında görmemesi üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Girdiği bunalım sonucu sağlığı gitgide bozulan Tükel’in geçen 5 ayda iddiaya göre kemik erimesinin de etkisiyle boyu 5 santimetre kısaldı ve 26 kilo kaybetti. Yaşadığı sıkıntılardan doktorunu sorumlu tutan Tükel, N.Ö. hakkında Sağlık Bakanlığı ve Tabip Odası’na şikayette bulundu.

Artan görme şikayetleri nedeniyle başka bir doktora muayene olan Tükel, kendisine sağ görme yollarında çift taraflı hasar olduğu yönünde rapor verildiğini öne sürerek, “İlk muayeneye gittiğimizde bana ‘Hiçbir şeyin kalmayacak. Seni genç kız gibi yapacağım’ dedi. ‘Ben genç kız olmak değil, sağlığımı istiyorum’ dedim. Röntgen için sıra verdi ama ben endişe ettiğim için gitmedim. Çocuklar çok ısrar edince yeniden gittim. Yaklaşık 13 saat süren ameliyat 1,5 saatte bitmiş. Gözlerimin görmediğini fark edince bunu kendisine söyledim. Düzeleceğini söyledi. Kontrole gittiğimizde de hep düzeleceğini söyledi. Ancak baş ağrılarım ve baş dönmelerim giderek arttı. Gözlerim görmediği gibi ağrılarım arttı ve psikolojim de bozuldu” dedi.

Bir umutla başka doktorlara gittiğini belirten Şükran Tükel, doktorların ifadeleriyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Tükel, “Doktorlar tahribattan dolayı bir daha göremeyeceğimi söyledi. En son dün kendisini aradığımda, ‘Artık gözlerin düzelmez. Bu şekilde idare etmen gerekiyor’ dedi. Sağlığımın gitmesiyle birlikte ortada kaldık. Tüm ihtiyaçlarımı oğlumun yardımıyla giderebiliyorum. Kimseye muhtaç olmadan kendi hayatımızı sürdürüyorduk. Şimdi ben bakıma muhtacım. Çocuğum bana bakmak için işini bıraktı. Ben sakat kaldım, mağdurum. Başkaları yanmasın ve benim gibi sakat kalmasın diye çağrıda bulunuyorum. Ne olur devletim bana sahip çıksın” şeklinde konuştu.

Annesine bakabilmek için işini bırakan Volkan Konan ise, annesinin şikayetlerinin giderek arttığını ve fiziksel özelliklerinde de gözle görülür bir kötüye gidiş yaşandığını söyledi. Konan, “Ameliyattan önce boyu 160 santimetre ve kilosu 76 kilogramdı. Aradan yaklaşık 5 ay geçti. Boyu şuan 155 santimetre ve kilosu da 50. Boyundaki kısalmaya birlikte kilo kaybı da devam ediyor. Ameliyattan hemen sonra sol gözünün açılacağını söyleyen doktorumuz, dünkü görüşmemizde annemin sağ gözünün görmeyeceğini ve yüzde 48 gören sol gözü ile hayatını sürdürmesi gerektiğini söyledi. Şikayetleri her geçen gün biraz daha artıyor ve geceleri uyuyamıyor. Bu olaydan sonra Alo 184 hattını arayarak doktor hakkında Sağlık Bakanlığı’na şikayetimizi ilettik. Bizden istenen rapor ve belgeleri ulaştırdık. Şuan dosya inceleme aşamasında. Başkaları mağdur olmasın ve sakat kalmasın diye şikayetçi olduk. İnşallah adalet en kısa sürede yerini bulur” dedi.

“HAYATİ TEHLİKE GİDERİLDİ VE VAAT EDİLEN HEDEF GERÇEKLEŞTİ”

Şükran Tükel’in ciddi bir hastalığa sahip olduğuna ve zor bir ameliyat geçirdiğine dikkat çeken Doktor N.Ö. ise, hasta ve hasta yakınlarının ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Gerçekleşen başarılı operasyonla hastanın hayatta kalmasını sağladıklarını söyleyen Dr. N.Ö., “Hasta sağ gözde 50 santimetreden parmak sayma derecesinde, sol gözde ise yüzde 50 dolayında görme şikayetiyle bize başvurdu. Doğal seyrinde kısa zamanda kör olması, uzun dönemde beyin zararlanması ile bellek bozuklukları, felç ve ölüm gelebilirdi. Ameliyat hedefi olarak öncelikle bu yaşamsal tehlikelerin giderilmesi ve sol görmesinin korunması esas alınarak yola çıkılmıştır. Sağ görmesinden umut olmadığı söylenmiştir. Bu durum defalarca anlatıldığı halde hasta hayalindeki normal bir hale dönme kurgusundan kurtulamamıştır. Bugün beklediğini bulamamanın mutsuzluğunu yaşıyor. Anlıyorum ve üzgünüm ama vaat edilen hedef gerçekleşmiştir. Böyle ciddi bir ameliyatı göze almalarına rağmen kontrole gelmediler. Sağlık Bakanlığı ve Tabip Odası’na yaptıkları şikayetlerin hepsine gerekli cevaplar ve onam belgeleri uygun tıp ve hukuk terimleri ile verilmiştir. Bir usulsüzlük olmadığı belgelenmiştir” diyerek, ailenin iddialarının gerçek olmadığını savundu.

 

Mehmet BARLAS
AYDIN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3259 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim