• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ameliyathane dolu, şimdi doğma!

Ameliyathane dolu, şimdi doğma!
Bebeklerini Cerrahpaşa'da doğumda yitiren çift, müfettişe anlattı: Ameliyathaneler dolu dediler, doğum için 4 gün beklettiler...

Radikal’in dile getirdiği Cerrahpaşa’daki doğum skandalının ardından, Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili soruşturmasının ilk ayağı Sakarya’da başladı. Soruşturmayı yapan bakanlık müfettişi Yeliz-Engin Sevinç çifti ile görüşerek ifadelerini aldı. Baba Sevinç’ten Radikal gazetesinde 16 Ağustos’ta yayımlanan ‘Öldüren Neşter’ başlıklı haberde yer alan iddialarıyla ilgili ifade vermesi istendi. Sevinç’in, bakanlık müfettişine’ önceki gün verdiği ifadeden satırbaşları ise şöyle: 

“Cerrahpaşa’ya 10/08/2012 tarihinde saat 16.00’da eşimin yatışı yapıldı. Doktorlar ameliyathanenin dolu olmasından dolayı sezaryen ile yapılacak doğumu engellemek ve bebeğin akciğer gelişimini sağlamak için doğumu geciktirici iğne yaptı. 4 gün boyunca doğum engellendi. 14 Ağustos’ta doktorlar eşimin sezaryene alınmasına karar verdi.”

“Doktorlara 13 Ağustos’ta eşimin ağrıları artınca bir an önce niye sezaryene alınmadığını sordum. Bana ameliyathanenin dolu olduğunu ve beklemek gerektiğini söylediler. Hemşireler ilgisiz davrandı.” 

“13 Ağustos’ta sabah 08.00’de tahlil sonuçlarını götürdüm. Hoca (Doç. Dr. P.Ö.) odasında yoktu. Odaya 10.00’da geldi. Tekrar tahlil istedi. Daha sonra eşimin artan sancıları nedeniyle ebe ve hemşirelere haber verdik. Eşime NST bağlandı. Dr. M. İ. odaya geldi, kendisine sancıların daha da şiddetlendiği söyledik. Kendisi NST’den gördüklerini söyledi. Sonrasında 11.30’da hemşire odaya geldiğinde çocuğun ayakları ve kordonunun dışarıda olduğunu gördü ve bebeğin ters geldiğini söyleyip doktorları çağırmaya gitti.” 

“Dr. A.T. ve Dr. M.İ. hemşirelerle gelip eşime yattığı odada müdahale ettiler. Kafası dışında tüm vücudu çıkmış olan bebeği anneye kesikler atarak dışarı çıkartmaya çalıştılar. Kesikleri atanın Dr. A. T. olduğunu eşim söyledi. Bebek dışarı çıkarıldıktan sonra bebeğin yüzünün kan içinde olduğunu, yüzünün boynuna doğru kesik olduğunu eşim görmüş. Bu aşamadan sonra Doç. Dr. P. Ö. odaya girdi. Bebeği kuvöze koyarak yoğun bakıma aldılar.”

“Bize hiç bir açıklama yapmadan saat 15.00 sularında bebeği kurtaramadıklarını söylediler. Bebeği görmek istedim. Yoğun bakım ünitesine girdiğimde bebeğin yüzü kesik tarafı görülmeyecek şekilde yan yatırılmış olduğunu gördüm. Doktora bebeğime ne yaptınız diye sorduğumda ‘Biz bir şey yapmadık’ yanıtını aldım.” 

“Cerrahpaşa’ya yattığımız cumadan salı günü de dahil o güne kadar bebeğe ultrasonla bakmadılar. Sancıları şiddetlendiğinde NST takın dediğimde bir tane olduğunu söylediler. Ara sıra NST’yi taktılar. Doç.Dr. P.Ö. eşimi hastanede kaldığımız 4 günlük süre içinde bir defa gördü. Genelde iki asistan ilgilendi.”

450 lira istediler
“Acımız yetmiyormuş gibi bir de hastane yönetimi eşimin taburcu işlemleri sırasında benden 450 lira ücret talep etti” diyen Sevinç, Özel Altınova Hastanesi ilgilileri, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ilgilileri ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü ilgililerinden şikâyetçi oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim