• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ameliyatta kırılan bisturi ucu vücutta kaldı

Ameliyatta kırılan bisturi ucu vücutta kaldı
Balıkesir’in Bandırma İlçesi'nde rahatsızlanan 49 yaşındaki Mevludiye Kartal tedavi için Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Balıkesir Bandırma Devlet Hastanesi’nde geçirdiği bel fıtığı ameliyatı sırasında kırılan bisturi ucu omurilik kenarında kalan ve çıkartılamayan 49 yaşındaki Mevludiye Kartal, operasyonu gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Haluk Erdem hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hayati risk taşıdığı için bisturi ucu ameliyatla alınamayan Kartal, ağrıları artınca Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’ne yatırıldı.

Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde yaşayan ve bel fıtığı şikayeti olan 3 çocuk annesi ev kadını Mevludiye Kartal, ağrıları nedeniyle 19 Şubat günü Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve iki gün sonra Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Haluk Erdem tarafından ameliyata alındı. Ameliyat sırasında bisturi ucu kırıldı ve omurilik yanına saplandı. Hayati risk taşıdığı için de bisturi saplandığı yerden çıkartılamayınca, operasyon sonlandırıldı. Yaklaşık 3 hafta hastanede yatan Erdem, daha sonra taburcu oldu.

SAVCILIĞA BAŞVURDU
Bisturi ucunun vücudunun içinde kaldığını öğrenen Mevludiye Kartal, inşaat işçisi eşi İbrahim Kartal ile birlikte Bandırma Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ameliyatı gerçekleştiren Dr. Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.

Balıkesir’de başka hekimlere muayene olan, ancak vücudunda kalan bisturi ucunun alınamayacağını öğrenen Mevludiye Kartal, ağrıları artınca geçen hafta Pazartesi günü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniğine geldi ve servise yatırıldı. Tetkikleri yapılan Kartal’ın vücudundaki bisturi ucunun ameliyatla çıkartılıp çıkartılmayacağına, uzman hekimlerin yapacakları incelemenin ardından karar verileceği bildirildi.

Mevludiye Kartal, "Ağrılarının çok fazla ve yattığım yerden eşimin yardımıyla güçlükle kalkabiliyorum. Ağrı kesici iğnelerle acılarım dindirilmeye çalışılıyor. Eşim de hastanede benimle kaldığı için çalışamıyor. Yeşil Kartla tedavi görüyoruz. İnşallah bisturi alınır ve ağrılarım geçer. Ameliyatı yapan doktordan da şikayetçi oldum" diye konuştu.

DOKTOR: HAYATİ RİSK TAŞIDIĞI İÇİN ÇIKARTAMADIK
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Bandırma Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Haluk Erdem ise, "Zor bir ameliyattı. Ameliyat sırasında bisturi ucu kırıldı ve çıkartılması imkansız bir yere girdi. Tehlikeli bir bölgede kaldığı için, hayati risk taşıdığı için çıkartamadık. Kendisine de durumu anlattık. Bu şekilde yaşamasının kendisine bir zarar vermeyeceğini, çıkartmaya çalışırsak hayatının tehlikeye gireceğini söyledik" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim