• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Amerikalı hasta şifayı Marmara Tıp'ta buldu

Amerikalı hasta şifayı Marmara Tıp'ta buldu
Doğuştan pektus hastası olan William Holt, İstanbul’da yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Halk arasında kunduracı göğsü olarak bilinen ve göğüs duvarında çökme şeklinde görülen ‘pektus’ ...

Halk arasında kunduracı göğsü olarak bilinen ve göğüs duvarında çökme şeklinde görülen ‘pektus’ hastalığıyla doğan 32 yaşındaki William Holt (32), çocukken teşhis adlı, doktorlar ölmezsin bir şey olmaz diyerek evine yolladı. Yaşı ilerledikçe hastalığı ve görüntüsüyle ilgili sıkıntılar yaşamaya başlayan Holt, geçtiğimiz yıl tedavi olmaya karar verdi. Aylarca internetten ve forumlardan araştırma yaptı ve bu konuda dünya çapında başarılı olduğunu öğrendiği Marmara Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel’e ulaştı. Utah’tan kalkıp Kaynarca’daki hastaneye gelen Holt, önceki gün ameliyat edildi, göğsüne ‘Türk yapımı’ çelik barlar takıldı ve göğüs duvarı normal görüntüsüne kavuştu.

İşlemi yapanların sayısı çok az

Birkaç gün sonra taburcu olacağını söyleyen Holt, aynı zamanda tam bir Türkiye hayranı. Dil eğitimi için birkaç aylığına İstanbul’a gelen Amerikalı genç, daha sonra yüksek lisansını da burada yapmaya karar verdiğini anlatarak “Türkiye’ye aşinalığım vardı ama tıpta bu kadar gelişmiş olduğunuzu bilmiyordum. Amerika’da ve Avrupa’da bu tekniği kullanarak tedavi yapan birkaç doktor daha bulmuştum. Ben burayı tercih ettim çünkü hem Türkiye’yi daha önceden görmüştüm hem de Dr. Yüksel’i vaka başarısı olarak ve bu tekniği dünyadaki meslektaşlarına da öğreten biri olarak daha güvenilir buldum” diye konuştu.

‘İstanbul’a yerleşeceğim’

Utah Üniversitesi’nde siyaset bilimi okuyan Holt, daha sonra Rusya ve Ortaasya’ya ilgi duymaya başlayınca Türkiye sevdasına tutulmuş. “Araştırma yaparken Türkiye’yle ilgilenmeye başladım” diyen William Holt, sağlığını Türk hekimlerine emanet etmesine varan hikayesini şu şekilde özetledi: 2005’de Türkçe öğrenmek için İstanbul’a geldim. 6 ay kaldım geri döndüm. Bir süre sonra tekrar geldim İstanbul’a. Burada İngilizce ders verdim. Sonra yüksek lisansımı Türkiye üzerine yapmaya karar verdim ve Türkoloji bölümünde 93 Harbi ve Muhacirler üzerine tez yazdım. Doktoramı kendi okulumda siyaset bilimi üzerine yapacağım ve daha sonra Türkiye’ye yerleşip burada yaşamayı düşünüyorum.


ÖZLEM YURTÇU /Star Gazete

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim