• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Amerika'ya gitme devri bitti, Methodist, Türkiye yolunda

Amerika'ya gitme devri bitti, Methodist, Türkiye yolunda
Turgut Özal'ın ameliyatıyla Türk kamuoyunun tanıdığı ABD'li sağlık devi Methodist, Sağlık Bakanlığı'nın projelendirdiği sağlık kampuslarına katılmayı planlıyor. Grup, üst düzey bir ...

Turgut Özal'ın ameliyatıyla Türk kamuoyunun tanıdığı ABD'li sağlık devi Methodist, Sağlık Bakanlığı'nın projelendirdiği sağlık kampuslarına katılmayı planlıyor. Grup, üst düzey bir yöneticisini projeleri incelemek üzere Türkiye'ye gönderdi

SAĞLIK Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığı projeleriyle hayata geçirilmeye başlanan 'sağlık kentleri', dünyanın tıp devlerinin gözünü de Türkiye'ye çevirdi. İstanbul İkitelli Sağlık Kampusu ve Ankara'daki kampuslarla ilgilenen ABD'li Methodist Sağlık Grubu'nun üst düzey bir yetkilisi Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulundu.
Sağlık kampuslarının ihalelerinde hukuksal danışmanlık hizmeti veren Fora & Şanlı Hukuk şirketinin ortaklarından Banu Fora, 'Methodist üst düzey yetkilisini Türkiye'ye göndererek entegre sağlık kampuslarıyla ilgilenmeye başladı. Methodist'in bu ilgisiyle; Harvard Clinic, Cleveland Clinic ve Mayo Clinic gibi markaların da Türkiye'ye gelmesi sürpriz olmayacak. Hepsiyle görüşmelerimiz sürüyor' diye konuştu.

SAĞLIK DEVLERİNE DAVET
Uluslararası hukuk şirketi McDermott Will & Emery LLP ile Türkiye'de sağlık sektöründe birleşmeler ve satın almalar konusunda işbirliği anlaşması yaptıklarını söyleyen Avukat Fora, bu işbirliğiyle dünya sağlık devlerini Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını ifade etti. Fora, 'İstanbul İkitelli Projesi kapsamında Emsaş'ın pilot ortak olarak yer aldığı grupla çalışıyoruz. Ali Rıza Arslan ile birlikte bir anlamda projeyi başından itibaren yapılandırıyoruz. Tıpta, çok iyi teşhis ve tedavi hizmeti veren kaliteli hastanelerimiz var ama dünya çapında tanınmıyor. Oysa önemli bir sağlık grubunun ismini koymak bile Ortadoğu'dan başlayarak birçok ülkeden hasta gelişini kolaylaştıracak. Neden bu insanlar Türkiye'ye gelmesin' diye konuştu.

BAKAN'LA GÖRÜŞECEKLER
McDermott'ın ortağı ve Uluslararası Sağlık Birleşmeleri ve Satın Almalarından Sorumlu Başkanı John Callahan da, ABD'deki büyük sağlık gruplarının bu yıl vizyonlarını dünyaya yayılmak olarak belirlediklerini, Türkiye'nin de önemli bir alternatif olmasını istediklerini ifade etti. Fora ve Callahan, dünya devlerinin İkitelli Sağlık Kampusu'na olan ilgileri ile ilgili stratejilerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile de paylaşacak. Bu arada iddialara göre, Türkiye'deki yerli banka yöneticileriyle bir toplantı yapan Bakan Akdağ, 'Sağlık kampuslarında yerel kaynak olmalı, sizin fonlamanızı isterim' diyerek, davette bulundu.

İkitelli, 3 milyar dolara mal olacak
8 dal hastanesinin içinde yer aldığı İstanbul İkitelli Entegre Sağlık Kampusu, yaklaşık 3 milyar dolara mal olacak. 27 Ocak 2012 tarihinde yapılacak ihaleye katılacak 5 konsorsiyum şunlar:
- A ve B gayrimenkul Geliştirme - Samsung C&T Corporation - Ünal Akpınar İnşaat
- Emsaş İnşaat - PBK Architects Inc. - Ascension Group Architects L.P. - Forcimsa Empresa Constructora, S.A. - Sürat Bilişim - May Eczane İş Ortaklığı
- Ic İçtaş İnşaat - Techint Compagnia Tecnica Internazionale S.P.A. İş Ortaklığı
- Türkerler İnşaat - Güriş İnşaat Mühendislik A.Ş. - Salini Construttori S.p.A İş Ortaklığı
- YDA İnşaat - Inso Sistemi Per le Infrastrutture Sociali S.P.A. İş Ortaklığı
Kazanan firma, kendisine tahsis edilen arazide yürüteceği 3 yıllık inşaat süresinin ardından tüm donanım ve cihazlarıyla hazır hastaneyi Sağlık Bakanlığı'na teslim edecek. 25 yıl boyunca klinik alanlar hariç; tetkik ve teşhis, otel, yemek, otopark gibi diğer alanları işletecek.

Özal'ın arzusuydu
Kalp rahatsızlığı geçiren merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 1987 yılında ABD'nin Houston eyaletindeki Methodist Hastanesi'nde by-pass ameliyatı olmuştu. Ünlü kalp cerrahı Michael DeBakey tarafından sağlığına kavuşturulan Özal, hastaneden çok etkilenmiş ve Türkiye'de de böyle bir hastane açılması arzusunu dile getirmişti.

İstanbul'da 3 dev sağlık kompleksi
İstanbul'da toplam 6307 yataklı dev 3 sağlık kompleksi yapılacak. İkitelli 2 bin 682, Süreyyapaşa 2 bin ve Bakırköy bin 625 yatağa sahip olacak.

Türkan YILMAZER

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim