• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Anadolu Hastanesi, Moskova'ya adımı 40 milyon dolara atacak

Anadolu Hastanesi, Moskova'ya adımı 40 milyon dolara atacak
Anadolu Holding’in Anadolu Vakfı aracılığıyla sosyal sorumluluk projesi olarak girdiği sağlık yatırımlarının Rusya’nın başkenti Moskova ayağı, 35-40 milyon dolarlık yatırımla başlayacak.

Anadolu Holding’in Anadolu Vakfı aracılığıyla sosyal sorumluluk projesi olarak girdiği sağlık yatırımlarının Rusya’nın başkenti Moskova ayağı, 35-40 milyon dolarlık yatırımla başlayacak.

Anadolu Grubu, ABD’nin ünlü sağlık merkezlerinden Johns Hopkins’in desteğiyle Anadolu Vakfı tarafından 120 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Anadolu Sağlık Merkezi’nin (ASM) daha küçük bir benzerini Moskova’da yapmak için kolları sıvadı. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, hafta başında Moskova’da hastane yeri konusunda son incelemeyi yaptı.

Tuncay Özilhan, Rusya’da bira üretiminin kapılarını kendilerine açan Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov’un geçen yıl nisan ayında Gebze’deki Anadolu Sağlık Merkezi’ni (ASM) gezdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Sayın Lujkov hastanemizi gezince çok beğendi ve ’Aynısından bir hastane de Moskova’ya yapmanızı bekliyorum’ dedi. Sayın Lujkov’un isteği üzerine Moskova’da hastane yatırımı konusunu araştırmaya başladık. Bize son olarak iki yer gösterdiler. Birinde yapılmış ama hiç kullanılmamış bina da var. Son incelemeyi de yaptık. Kararımızı vereceğiz."

Sonrası ilk denemeye bağlı

Gebze’deki Anadolu Sağlık Merkezi’nin ticari amaç taşımadığını, Anadolu Vakfı’nın sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Tuncay Özilhan, şöyle konuştu: "Gebze’deki yatırım 120 milyon doları buldu. Sonrasında İstanbul’un bazı noktalarında küçük uydu hastaneler kurmamız söz konusu. Uydular nispeten daha ticari amaç taşıyacak. Moskova’daki hastane yatırımımız da tümüyle ticari amaçla gerçekleşecek. Yer incelemesi yapmamıza rağmen, henüz yatırım için düğmeye basmış değiliz. 35-40 milyon dolarlık ilk yatırımı yapıp, piyasayı anlamaya çalışacağız. Eğer ilk kuracağımız hastanede başarılı olursak, sayıyı artırmayı düşünebiliriz."

Sağlık yatırımına ihtiyaç var

Tuncay Özilhan, "Komünist dönemde Sovyetler Birliği’nde sağlık alt yapısı sorununun çözüldüğü ve iyi çalıştığı bilinir. Rusya’da özel hastane yatırımlarına ihtiyaç var mı?" sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Bize Moskova’da hastane kurma çağrısını Belediye Başkanı Yuriy Lujkov yaptı. Aslında başta Moskova olmak üzere Rusya’da sağlık yatırımlarına gereksinim var. Çünkü, mevcut sistem gördüğümüz kadarıyla ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor."

Ataşehir’deki uydu hastaneye Sağlık Bakanlığı izni çıktı

ANADOLU Sağlık Merkezi (ASM), İstanbul’un çeşitli noktalarında gerçekleştirmeyi düşündüğü "küçük uydu hastane" projelerinden birini Ataşehir’de 12 milyon dolara gerçekleştirdi. Yatırım bitme aşamasına gelmişken, Sağlık Bakanlığı’nın, "Yeni hastane kurmak, mevcut hastanelere doktor almak artık izne tabi" kararı yayınlandı. Bu durum, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı da telaşlandırdı. Anadolu Sağlık Merkezi, Sağlık Bakanlığı’na, "Biz yatırımımızı yayınlanan karardan çok önce başlatmıştık. Tam açılış noktasına geldiğimizde kararınız yayınlandı. Ataşehir’deki uydu kliniğimizin bu karar kapsamında kabul edilmemesini bekliyoruz" başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri, "Ataşehir’teki uydu klinik açılabilir" iznini verdi. Bakanlığın bu kararı Tuncay Özilhan’a Efes Rusya’nın yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere gittiği Kazan’da (Tataristan) ulaştı. Özilhan, kararın olumlu yönde çıkmasıyla rahatladı.

Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim