• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Anadolu Sağlık, 2 uydu klinik 1 hematoloji merkezi kuracak

Anadolu Sağlık, 2 uydu klinik 1 hematoloji merkezi kuracak
Anadolu Vakfı tarafından kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, aralarında Hematolojik Onkoloji Merkezi ile Ataşehir ve Levent'te iki uydu kliniğin de yer aldığı 40 milyon dolarlık yeni yatırım projelerini hayata geçirecek. Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özil

Anadolu Vakfı tarafından kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, aralarında Hematolojik Onkoloji Merkezi ile Ataşehir ve Levent'te iki uydu kliniğin de yer aldığı 40 milyon dolarlık yeni yatırım projelerini hayata geçirecek. Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, yeni yatırımların ve ileriye dönük planların açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Anadolu Sağlık Merkezi'nin, ABD'nin son 17 yıldır en iyi hastanesi seçilen Johns Hopkins Medicine ile stratejik işbirliği içinde hizmet verdiğini hatırlatarak, bu işbirliğinin verdikleri hizmete küresel bir boyut kazandırdığını vurguladı. Yeni yatırımlarla sağlık, eğitim ve araştırma konularında lider olmayı hedeflediklerini belirten Özilhan, "Sektör çok canlı. Zincir sağlık merkezi olma hedefimiz yok. Şu an Anadolu'ya gitmeyi düşünmüyoruz. İstanbul ve çevresine odaklanacağız" dedi.

Hasta yakını için otel

Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş, toplam 40 milyon dolarlık yeni yatırımları anlattığı konuşmasında, 3 bin 500 metrekarelik Hematolojik Onkoloji Merkezi'ne 11.5 milyon dolar yatırım yapılacağını ve merkezin Mart 2008'de hizmete gireceğini söyledi.
Hasan Kuş, Ocak 2008'de açılacak Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi'nin 3 bin 700 metrekare kapalı alanda inşa edildiğini ve toplam yatırım bütçesinin 7.5 milyon doları bulacağını söyledi. Levent Cerrahi Tıp Merkezi'nin açılışının ise Ekim 2008'de yapılacağını aktaran Kuş, 4 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip merkezin yatırım bütçesinin 8.5 milyon dolar olduğunu bildirdi.
Anadolu Sağlık Merkezi'nin şehir dışından gelen hasta yakınlarının kullanacağı 4 yıldızlı bir otel projesi olduğunu da kaydeden Kuş, 90 odalı 169 yatak kapasiteli otelin yaklaşık 9 milyon dolarlık yatırım bütçesi bulunduğunu söyledi. Hasan Kuş, yaklaşık 4 milyon dolarlık yatırımla bir fizik tedavi rehabilitasyon ve medikal SPA merkezi kurmayı planladıklarını da kaydetti.


Irak'a yatırıma devam ama Türkiye'nin menfaati önde

Coca - Cola İçecek (CCİ) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Özilhan, Irak'taki yatırımlarında bir değişiklik olmadığını söyledi.
Başta Coca - Cola şişeleme tesisleri olmak üzere yatırımların kesintiye uğramadan devam ettiğini belirten Özilhan, gerekli görmeleri halinde ise her türlü fedakârlığa hazır olduklarını belirtti. Özilhan şöyle konuştu: "Yatırımlarımıza herhangi bir değişiklik yapmadık ancak Irak'a yönelik olası bir operasyon durumunda her türlü sıkıntıyı bağrımıza basarız". Özilhan, Türkiye'nin menfaatlerinin her şeyin önünde geleceğini söyledi.

Üniversite tıp ağırlıklı

Anadolu Vakfı'nın üniversite kurma çalışmalarına da değinen Özilhan, bu çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki yıl başvuruyu yapabileceklerini bildirdi.
Gebze, Pendik ya da Kartal'da kurulabileceğini belirten Tuncay Özilhan, tıp ve fen bilimleri ağırlıklı eğitimin verileceği üniversite için en az 20 milyon dolarlık bir maliyetin söz konusu olabileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2800 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim