• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Anestezist ve doktor küsünce bebek zihinsel engelli doğdu

Anestezist ve doktor küsünce bebek zihinsel engelli doğdu
Elazığ Üniversitesi Hastanesi doktoru Tuncay Tunçcan, hamile eşini doğum için götürdüğü özel bir hastanede, kadın doğum uzmanı doktor ile anestezi uzmanının küs olması nedeniyle ...

Elazığ Üniversitesi Hastanesi doktoru Tuncay Tunçcan, hamile eşini doğum için götürdüğü özel bir hastanede, kadın doğum uzmanı doktor ile anestezi uzmanının küs olması nedeniyle müdahale edilemediğini ve bebeğin zihinsel engelli dünyaya geldiğini iddia etti

Fırat Üniversitesi Hastanesi KBB bölümünde görevli doktor 31 yaşındaki Tuncay Tunçcan, ilk çocuğuna hamile olan eşi Duygu Tunçcan’ın doğum sancılarının başlaması üzerine, hamileliği boyunca eşini takip eden özel bir hastanede görevli kadın doğum uzmanı Ebru Ç.K.’ya götürdüğünü söyledi. 11 Şubat günü eşinin kontrol edilip eve gönderildiğini, ancak akşam saatlerinde sancıları artınca yeniden hastaneye gittiklerini belirten Dr. Tunçcan, Dr. Ebru. Ç.K.’nın eşini muayene ettiği sırada, anestezist Dr. F.K.’nın hastaneden ayrıldığını anlattı.

Oksijen tüpü yoktu

Eşinin fenalaştığını ve acilen sezaryenle doğuma almak için hazırlık yapan Dr. Ebru. Ç.K.’nın telefonla anestezi uzmanı Dr. F.K.’yı aradığını ancak uzmanın hastaneye gelmediğini ileri sürdü. Dr. Tunçcan, “Ebru Ç.K., cep telefonuyla aradığı anestezi uzmanı Dr. F.K.’nın ’bir hasta için o kadar bekleyemem, evime gittim’ dediğini iletti” diye konuştu.

Doktor Tuncay Tunçcan, bu sözler üzerine eşini çalıştığı üniversite hastanesinin kadın doğum servisine götürmeye karar verdiğini ve ambulans talebinde bulunduğunu belirterek, şunları anlattı, “Hastane personeli, anestezi uzmanı ve ekibinin eve hastane ambulansı ile gittiklerini söyledi. Ben de bir doktorum ve eşim hamile, gözlerimin önünde can çekişiyor ve ben çaresizdim. Hemen 112 Acil Servisi arayarak durumu anlattım ve ambulans istedim. Hastane personeli ambulansa ihtiyaç olmadığını söylemiş. Meğerse ikinci bir ambulans daha varmış hastanede. Bu yüzden 5 dakikada gidilebilecek yolu ancak 50 dakikada gitmek zorunda kaldık. Eşimi ambulansa bindirdiğimizde ben oksijen talebinde bulundum ama ambulansta oksijen tüpü de yoktu. Üniversite hastanesinde acil ameliyathaneye alınan eşim, sezaryenle doğum yaptı.” Dünyaya gelen bebeğin solunumunun durduğunu ve hemen yoğun bakım ünitesine alındığını kaydeden Dr. Tuncay Tunçcan, “Havale geçirmeye başladı ilk 2 saatte. Ambulans uçak ile eşim ve bebeği Ankara Gazi Üniversitesi’ne götürdük. Tetkiklerde bebeğin beyninin ileri derecede hasar gördüğü, ileriki hayatı açısından çok ciddi problemlerin olabileceği bana bildirildi.”

Savcılığa şikayet

Dr. Tuncay Tunçcan, savclığığa giderek, kadın doğum doktoru ve anestezi uzmanı ile 112 Acil Servisi ambulansını yanlış yönlendirdiğini iddia ettiği hastane çalışanı hakkında şikayetçi oldu. Dr. Ebru Ç.K, konuşmak istemediğini söyledi. Özel hastane yönetimi de söz konusu iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, ambulanslarında oksijenin olduğunu ve kadın doğum uzmanı ile anestezi uzmanının küs olmadıklarını öne sürdü.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5868 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim